Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwerp klaar voor openbaar domein aan Parkbrug in Antwerpen

Ontwerp klaar voor openbaar domein aan Parkbrug in Antwerpen

(c) Tractebel

Het Antwerpse schepencollege keurde zopas het definitieve ontwerp goed voor de herinrichting van het openbare domein aan de fietshelling aan de Parkbrug, aan de kant van het Eilandje. Het ontwerp van Tractebel omvat groenvakken, zitmeubilair en verlichting. Als alles vlot verloopt, start AG Vespa met de heraanleg in het najaar van 2023.
Het gebied rond de fietshelling aan de Parkbrug bevindt zich aan de zijde van het Eilandje en bestaat vandaag vooral uit verharding. Sinds de opening van de Parkbrug en de bijhorende fietshelling neemt het gebruik van dat gebied door fietsers en voetgangers toe. Om de doorstroming er te vrijwaren en de zone conflictvrij te maken, werd een ontwerp uitgewerkt voor de heraanleg van het openbare domein.
 
Kasseien
 
Het ontwerp bestaat uit groenvakken, zitmeubilair en verlichting:
• de groenvakken omvatten uit bomen (esdoorns), verschillende grassoorten en planten die voor extra kleur zullen zorgen. De planten en bomen zullen via een waterbevloeiingssysteem onderhouden worden.
• de verlichting bestaat zowel uit spots tegen de onderzijde van de fietshelling als uit lantaarnpalen in de groenvakken.
• er komen rond de groenvakken ook zitplaatsen in wit staal (zelfde materialen als de fietshelling) en hout.
 
De verharding  op de begane grond bestaat uit vlakke kasseistenen die voor voldoende grip zorgen als fietsers de fietshelling afrijden.
 
Verblauwing
 
“Het Eilandje  kreeg er recent een knappe fietshelling aan de Parkbrug bij en met de goedkeuring van het definitieve ontwerp kunnen we het openbaar domein errond een stevige, gezellige en groene make-over geven. De groenvakken en het ingenieuze waterbevloeiingssysteem, geven uiting aan de vergroening en verblauwing die we als stad nastreven. Het Eilandje verliest zo kale verharde ruimte en krijgt er een mooi, verbindend en groen plekje bij”, stelt schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de[…]

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Meer artikels