Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontwerp- en adviesbureau Technum wordt Tractebel

Ontwerp- en adviesbureau Technum wordt Tractebel

Het ontwerp- en adviesbureau Technum, dat gespecialiseerd is in duurzame infrastructuurprojecten, heeft zijn naam veranderd in Tractebel. Op die manier kan het bedrijf samen met zijn private en publieke klanten nog beter inspelen op maatschappelijke vraagstukken zoals snelle verstedelijking, mobiliteit en energie die de leefbaarheid in onze steden kunnen vergroten. Door te kiezen voor één naam kan de Belgische kennis bovendien wereldwijd geëxporteerd worden.

Technum werd in 1995 opgericht door de fusie van verscheidene kleinere Vlaamse studiebureaus in Tractebel, waaronder Groep Swartenbroekx Hasselt, Studiebureau BTC Antwerpen, Groep Varendonck Gent, Citec Houthalen-Helchteren, Studiebureau Somers Hasselt, Ingenieursbureau CV Gyse­lynck Gent en dochterondernemingen Resource Analysis (R.A.), Tellum en Tritel.

Vandaag is Tractebel een wereldwijd toonaangevend advies- en ingenieursbureau met 4.400 medewerkers en vestigingen in 33 landen. Zij werken in meer dan 140 landen aan projecten en draaien een omzet van 602 miljoen '. In België werken 1.500 ingenieurs, verkeersdeskundigen, mariene biologen, landschapsarchitecten en andere experts aan grote strategische infrastructuurprojecten zoals ecosteden, overstromingsbescherming, intelligente transportsystemen (water-, rail- en wegvervoer) en energie-efficiënte gebouwen. Het Belgische hoofdkantoor bevindt zich in Brussel. Er zijn kantoren in Antwerpen, Gent, Hasselt en Oostende.

'We zien een aantal trends die nieuwe maatschappelijke uitdagingen met zich brengen; denk maar aan de bevolkingsgroei, de snelle verstedelijking en het fileprobleem. De klimaatverandering, de digitalisering en tal van socio-economische factoren hebben een enorme impact op hoe we in de toekomst zullen leven, wonen en werken. Met de opkomst van gedecentraliseerde energie en smart cities zijn energie, water, gebouwen en infrastructuur meer dan ooit met elkaar verbonden', vertelt Hein Dirix, chief officer van de Infrastructure & Environmental Business Line.

'België is één van de meest dichtbevolkte en verstedelijkte regio's in Europa. Verwacht wordt dat het inwonersaantal voort zal toenemen met 1,9 miljoen mensen tegen 2060 (gegevens fod Economie). We blijven bovendien het land waar we met z'n allen jaarlijks gemiddeld 51 uur in de file staan en behoren zo tot de top van Europa (gegevens INRIX). Een verslechterde luchtkwaliteit, de stijging van de temperatuur en de klimaatverandering zorgen er dan ook voor dat duurzame infrastructuur en slimme oplossingen cruciaal zullen zijn voor de leefbaarheid in onze steden', besluit Hein Dirix.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco