Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Gerelateerde onderwerpen :

,
Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

©

Ygnis – al meer dan 60 jaar befaamd voor zijn uitermate efficiënte verwarmingsoplossingen voor tertiaire projecten – wil met een ruimer aanbod aan producten en een geoptimaliseerde dienstverlening, onder andere door het extra aanwerven van ervaren medewerkers, op lange termijn nog beter inspelen op de vraag van installateurs en eindklanten. In dat kader stelt het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Groep Atlantic, Varmax voor: de ideale condenserende gasketel voor tertiaire projecten.

Varmax wordt geleverd in 10 modellen, van 120 tot 1.200 kW. Standaard is het RVS-ketellichaam voorzien van 2 of 3 aansluitingen, maar – en dat is uniek voor België – er zijn ook 4 aansluitingen mogelijk. Informeer zeker eens naar de voordelen hiervan!
Een ergonomische interface met een duidelijke weergave en de geïntegreerde, veelzijdige Navistem B3000-regeling met ingebouwd cascadebeheer zorgen voor een gebruiksvriendelijke installatie en verzekeren tegelijk de veiligheid van de ketel.

Hydraulische vereenvoudiging

Eveneens eigen aan de Varmax-ketel is het ‘hydrostable’ werkingsprincipe. Dit laat toe om met een variabel debiet te werken en maakt een evenwichtsfles of primaire pomp overbodig.

Bovenop deze troeven garandeert de hydrostabiliteit een optimale temperatuurbalans in het ketellichaam, wat instaat voor een maximale duurzaamheid.

Altijd een optimaal rendement

Het nuttige rendement van de Varmax gaat tot 109,1% op PCI.

Om de optimale verwarmingskring te kunnen bepalen en het overeenkomstig jaarlijks rendement van de Varmax te kunnen simuleren, stelt Ygnis de Optimax Design-tool voor. Voer het type verwarmingscircuit van de installatie in, en ­afhankelijk van het aantal aansluitingen (2,3 of 4) kan u het verschil in theoretische jaarlijkse totale opbrengst nagaan.

Gemakkelijk te installeren en te onderhouden

De Varmax-ketel is een compacte ketel: een beperkte vloeroppervlakte (van 0,8 m² bij 140 kW tot 1,85 m² bij 600 kW) volstaat.

Het toestel is verkrijgbaar als een volledig voorgemonteerde en voorbedrade, in de fabriek geteste en gebruiksklare unit. Voor in stookruimten met beperkte toegangsmaten kan het worden geleverd in afzonderlijke elementen.

Dankzij de voorgemonteerde hydraulische pack E-module gebeurt de installatie eenvoudig, snel en veilig.

Uiteraard werd ook aan het onderhoudsgemak gedacht. Het Easy Extract-principe, dat een gemakkelijke toegang tot de brander toelaat, staat garant voor een snel en gemakkelijk onderhoud, zonder dat de ventilator of de gasklep moet worden gedemonteerd.

Meer weten over deze Varmax-ketel en/of over alle producten en diensten die Ygnis biedt?
Laat het weten via project@groupe-atlantic.com.
Wij zijn er om u verder te helpen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Tijdens de coronacrisis zijn de bouwwerven bij het Hasseltse bouwbedrijf Houben nooit stilgevallen. Vandaag zit het orderboekje weer op het niveau van weleer. Dit najaar worden nog een tiental nieuwe bouwprojecten gestart. Maar intussen[…]

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Meer artikels