Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ontdek de nieuwe Infinium van AluK op Polyclose 2022

Gerelateerde onderwerpen :

Ontdek de nieuwe Infinium van AluK op Polyclose 2022

Om tegemoet te komen aan de moderne architecturale eisen introduceerde AluK (in 2016) haar ultraslanke high-end schuifdeursysteem ‘Infinium’. Het bedrijf blijft echter innoveren en brengt nu enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor het schuifsysteem op de markt, die rekening houden met de behoeften van zowel de constructeur, de architect als de eindconsument. Dit en andere innovatieve productontwikkelingen stelt AluK graag aan u voor tijdens Polyclose 2022.

Infinium is welbekend om zijn verbazingwekkende slanke zichtlijnen en een middenstijl van amper 21 mm breed. Een minimalistische uitstraling, een onbeperkt zicht en een ruimte optimaal gevuld met natuurlijk daglicht primeren in elk gebouw dankzij dit schuifdeursysteem.

Nu ook een vlakke dorpel

AluK gaat nu nog een stap verder en ontwikkelde onder andere een vlakke dorpel voor Infinium. De nieuwe vlakke drempeloplossing verbetert de esthetiek en de ergonomie nog meer, dankzij een doorlopend zicht op vloerniveau, zonder onderbreking. Door de toepassing van de vlakke dorpel is de vleugel eenvoudig te (de)monteren zonder breekwerk in het plafond. Nieuwe wielsets zorgen ervoor dat deze configuratie uitvoerbaar is met een verhoogd vleugelgewicht tot 400 kg, waardoor zelfs de bediening van de zwaarste Infinium schuifdeur vederlicht is.

Ook de nieuwe slanke handgreep draagt bij aan de esthetiek van het schuifdeursysteem. De slanke handgreep is zo ontworpen dat de schroefkoppen niet meer zichtbaar zijn.

Monorail-versie

Infinium biedt keuze in overvloed. Zo is er naast het duo- en trirailsysteem nu ook een monorail-versie beschikbaar en kunnen er zelfs tot zes vleugels toegepast worden. Met een 90 graden openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos worden verbonden. Daarnaast biedt Infinium ook de oplossing waarbij de glaspartijen in een hoek van 90 graden samenkomen, zonder gebruik te maken van een hoekprofiel. Dit creëert een uiterst elegant, licht en transparant effect.

Efficiënt en innovatief systeem

Door het moderne systeemdesign met ongeëvenaarde thermische en akoestische prestaties, voldoet Infinium ruimschoots aan de huidige normen. Het schuifraam is in verschillende configuraties verkrijgbaar en kan afmetingen van 3000 mm (W) en 3500 mm (H) per vleugel aan. Dit maakt de Infinium tot een heel efficiënt en innovatief systeem, dat gemakkelijk te vervaardigen en te installeren is. Bovendien kan het systeem ook volledig automatisch werken, een aantrekkelijke eigenschap voor high-end projecten.

Nog meer innovaties te zien

Naast de nieuwe Infinium presenteert AluK nog andere innovaties op Polyclose, dé Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek, die dit jaar voor de 20e keer georganiseerd wordt. Het bedrijf toont er in primeur een nieuw aluminium raamsysteem met vleugeloverdekkend glas, nieuwe ontwikkelingen binnen het Illuma raam- en deursysteem, …
Benieuwd naar het vernieuwde ontwerp van Infinium en andere productontwikkelingen van AluK? Ontdek het op Polyclose 2022, stand 1600. Vraag uw persoonlijke toegangscode aan via marketing.be@aluk.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck[…]

24/08/2022 |
Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Meer artikels