Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Onlinebiedplatform voor vastgoedmakelaars

Gerelateerde onderwerpen :

,
Onlinebiedplatform voor vastgoedmakelaars

© Bjoern Wylezich

Belgische vastgoedmakelaars beschikken over verschillende middelen om panden te verkopen: verkoopsites op internet, verkoopborden op panden die te koop staan, advertenties in tijdschriften en kranten enz. Vanaf vandaag hebben ze met Bidimo een gloednieuwe tool om panden te verkopen: een digitaal biedingsplatform voor vastgoed.
Het nieuwe biedplatform is enkel bestemd voor vastgoedmakelaars en speelt in op de nieuwe behoeften van verkopers en kopers. Zo kunnen de verkopers een startverkoopprijs instellen voor hun onroerend goed en aan het einde van het biedingsproces het bod selecteren dat hen het meest interessant lijkt. Potentiële kopers zullen dan weer live en in realtime de evolutie van de biedingen die door andere kopers op de site worden geplaatst kunnen volgen en via het platform zelf hun bod kunnen indienen, inclusief hun voorwaarden met betrekking tot hun voorstel en dit rechtstreeks en in functie van de evolutie van de prijzen van de andere deelnemers.
 
“Dit nieuwe online biedingsplatform is het perfecte antwoord op de wensen van de kopers en verkopers vandaag”, klinkt het.
Vanaf 1 juli de startup Bidimo lanceert deze tool in samenwerking met Federia, de federatie van Franstalige vastgoedmakelaars in België. Makelaars kunnen een deel van de eigendommen van hun klanten aanbieden via het nieuwe digitale platform via een systeem met licenties. Voor alle particulieren is dit een nieuw kanaal dat hen in staat zal stellen onroerend goed op een andere manier te verkopen en te kopen.
 
Nu digitale hulpmiddelen steeds meer ingang krijgen en beter worden, maken de meeste mensen almaar vaker gebruik van onlineplatformen tijdens hun zoektocht naar vastgoed. Borden en advertenties in tijdschriften en kranten blijven uiteraard nog steeds uiterst nuttige hulpmiddelen, maar vandaag kun je niet meer om de digitale kanalen heen.
 
Met Bidimo kunnen vastgoedmakelaars op de website heel eenvoudig de verkoopadvertenties voor hun vastgoed in portefeuille publiceren, met zo veel foto's en informatie als ze zelf willen. Ze kunnen er ook rechtstreeks de online bieding aan koppelen voor een periode die vooraf is vastgelegd, met een maximum van 42 dagen.
 
De verkopers van vastgoed beslissen samen met de vastgoedmakelaar over de geschatte verkoopprijs voor hun eigendom. Anderzijds maakt het platform het mogelijk om een startprijs te plaatsen. Potentiële kopers hebben een periode van 3 tot 7 dagen om hun bod van thuis uit te doen, terwijl ze de evolutie van de aanbiedingen van andere geïnteresseerde kopers in realtime op de Bidimo-site kunnen volgen.
 
De eigenaars van vastgoed dat op het platform Bidimo te koop wordt aangeboden, kunnen informatie over de potentiële kopers bekijken: voorgesteld bedrag, opschortende clausule of niet, bedrag van het voorschot enz. Zodra de biedingsperiode is afgelopen, raadplegen de eigenaars en vastgoedmakelaars de verschillende biedingen, inclusief de bijhorende voorwaarden. De verkoper heeft dan 48 uur de tijd om het voorstel te kiezen dat hem het meest interessant lijkt.
 
“Nu de vastgoedwereld almaar sneller digitaliseert, willen we vastgoedmakelaars een eenvoudig en doeltreffend nieuw systeem aanreiken. Alles verloopt online – uiterst nauwkeurig, transparant en flexibel”, stelt Laurent Lejeune, CEO van Bidimo.
 
“Onze federatie is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen die de sector ten goede komen en de vastgoedmakelaars vooruithelpen. Het principe van 'bieden vanaf' is de voorbije jaren ingeburgerd geraakt, waardoor potentiële kopers soms met een wrang gevoel achterblijven wanneer ze een woning of ander pand aan hun neus voorbij zien gaan. Net daarom was een omkadering meer dan wenselijk, ook om voor de consument meer transparantie te creëren. We denken dat het platform Bidimo, de nieuwe krachtige tool voor de vastgoedsector, inspeelt op die wens. Volgens ons zullen zowel de vastgoedmakelaars als hun klanten er een substantieel voordeel uit halen", besluit Caroline Lejeune, voorzitter van Federia.
 
http://www.bidimo.be
 
Laurent Lejeune, CEO van Bidimo.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Meer artikels