Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Online platform voor bedrijfsvastgoed

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) lanceerde zopas samen met het Agentschap Ondernemen en de stad Gent een nieuw online platform voor bedrijfsvastgoed. Bizlocator brengt aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte bedrijfslocatie met elkaar in contact. Het systeem wordt uitgetest in Gent. In het najaar wordt het platform uitgebreid naar andere steden zoals Aalst, Kortrijk, Lokeren, Sint-Niklaas en Wetteren. Bizlocator werd ontwikkeld op initiatief van het Agentschap Ondernemen in nauwe samenwerking met CIB Vlaanderen, Open Real Estate Information Services nv (ORIS), de Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR) en de stad Gent.

'Ondernemers kunnen via het platform gratis online op zoek naar een passende locatie om te ondernemen. Of het nu gaat over een industriepand, een kantoor, een horecapand, een bedrijfsgrond of pop-up vastgoed, bizlocator brengt aanbieders van bedrijfsvastgoed en ondernemers met elkaar in contact en dit via steden en gemeenten. Wat dit initiatief uniek maakt, is dat het enkel werkt door de krachten te bundelen tussen steden en gemeenten, de Vlaamse overheid en de vastgoedsector', verklaart projectleider Raf Buyle.

'Als vertegenwoordiger van de Vlaamse vastgoedsector verleende CIB Vlaanderen haar steun aan dit project. Als beroepsorganisatie zetten wij in op een maximale ondersteuning van onze leden en een voortdurende professionalisering van het beroep. Bizlocator past hierin perfect. Het is een extra dienst die wij aanbieden aan vastgoedprofessionals actief in bedrijfsvastgoed. Voortaan kunnen zij via deze tool hun aanbod op een vlotte en gebruiksvriendelijke manier kenbaar maken aan de juiste doelgroep', aldus Jan Jassogne, afgevaardigd bestuurder van CIB Vlaanderen.

'Gent zet voortdurend in op het aantrekken en stimuleren van ondernemerschap. Starters, ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar een passende ruimte voor hun activiteit in Gent krijgen vanaf nu extra ondersteuning bij hun zoektocht. Dankzij bizlocator is er vandaag één gecentraliseerd en geactualiseerd overzicht van beschikbare bedrijfsruimte in Gent. Dit draagt bij tot een sterke administratieve vereenvoudiging voor ondernemers', zegt schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq.

De informatie biedt lokale besturen bovendien de mogelijkheid om kennis te verwerven over de vraag naar en het aanbod aan bedrijfsvastgoed zonder zelf te moeten investeren in het registreren en inventariseren. 'De Vlaamse regering wil het ondernemerschap in Vlaanderen op zoveel mogelijk manieren steunen. Met bizlocator bieden we bedrijven een eenvoudig en laagdrempelig instrument aan om hun activiteiten te ontwikkelen. Maar ook lokale overheden kunnen er enorm veel nuttige informatie uit puren om hun ruimtelijk-economisch beleid uit te tekenen. Bizlocator is voor verschillende partners een bruikbaar instrument', besluit Vlaams minister van Economie Philippe Muyters.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters laat weten dat het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) een regeling klaar heeft voor de vergoeding van de extra kosten van aannemers in de  wegen- en[…]

29/10/2020 | Lydia Peeterswegenbouw
Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Japanse architecten bouwen academische ark

Japanse architecten bouwen academische ark

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari