Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Online het juiste glas kiezen

Online het juiste glas kiezen

Met glas kan je meer dan energie sparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, personaliseerbaarheid en een zelfreinigende functie. Daarom maakt Saint-Gobain Glass je wegwijs in deze zes basisfuncties via de website www.glaskeuze.be en via de nieuwe online-helpdesk die op Batibouw wordt gelanceerd. Zo wordt het nog gemakkelijker om online het juiste glas te kiezen.

Hoogrendementsglas is niet alleen verplicht, het is één van de beste investeringen die je kan doen en het milieu vaart er wel bij. Toch is het zeer nuttig om vóór de keuze van een nieuwe beglazing, de combineerbaarheid met andere functies te overwegen. Wie ramen heeft op het zuiden en zuidwesten, zal enorm profiteren van een zonwerende laag op het glas. Je hebt dan geen energievretende airco meer nodig of zonweringssystemen die wel eens onderhoud vragen.

Glas met een inbraakwerende functie maakt het veel moeilijker om via het raam binnen te dringen. Deze beglazing is samengesteld uit minstens twee lagen waartussen zich een extreem sterke folie bevindt. Hoe meer lagen, hoe moeilijker het binnendringen. Geluidswering werkt eveneens op basis van een folie, met speciale akoestische eigenschappen. Met een zandstraling of figuurglas leg je een persoonlijke esthetische toets in je woning. Last but not least is er de zelfreinigende functie van glas. Deze beglazing is voorzien van een wateraantrekkende coating op het buitenglasblad, zodat bij regen het glas wordt schoongespoeld. Het is mogelijk meerdere functies te combineren. Grote ramen op de achtergevel kunnen bv. inbraakwerend, zonwerend en zelfreinigend worden uitgevoerd.

Om elke bouwer en verbouwer te helpen om precies die beglazing te kiezen die perfect op zijn wensen en behoeften is afgestemd, bevat www.glaskeuze.be een test waarmee je met enkele klikjes ontdekt welke type glas het best geschikt is voor de verschillende ramen in je huis. Dat is nuttig want wie een rijwoning of appartement bezit, heeft andere behoeften dan de eigenaar van een vrijstaande villa. Op www.glaskeuze.be kom je objectief te weten wat de mogelijkheden zijn. Wie alle schermen doorlopen heeft, kan zijn keuze printen of naar zichzelf e-mailen.

Helpdesk

Voor wie onverhoopt toch geen antwoord zou vinden op bepaalde glasvragen lanceert Saint-Gobain Glass op Batibouw een online- helpdesk, die gemakkelijk te bereiken is via het 'infobalie-figuurtje' op de startpagina van www.glaskeuze.be. Vul er je gegevens in, formuleer je glasvraag zo duidelijk mogelijk (de website biedt ook de mogelijkheid om bepaalde bijlagen aan je vraag toe te voegen) en Saint-Gobain Glass geeft je zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord op maat.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen