Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Online het juiste glas kiezen

Online het juiste glas kiezen

Met glas kan je meer dan energie sparen. Glas biedt ook geluidswering, inbraakvertraging, zonwering, personaliseerbaarheid en een zelfreinigende functie. Daarom maakt Saint-Gobain Glass je wegwijs in deze zes basisfuncties via de website www.glaskeuze.be en via de nieuwe online-helpdesk die op Batibouw wordt gelanceerd. Zo wordt het nog gemakkelijker om online het juiste glas te kiezen.

Hoogrendementsglas is niet alleen verplicht, het is één van de beste investeringen die je kan doen en het milieu vaart er wel bij. Toch is het zeer nuttig om vóór de keuze van een nieuwe beglazing, de combineerbaarheid met andere functies te overwegen. Wie ramen heeft op het zuiden en zuidwesten, zal enorm profiteren van een zonwerende laag op het glas. Je hebt dan geen energievretende airco meer nodig of zonweringssystemen die wel eens onderhoud vragen.

Glas met een inbraakwerende functie maakt het veel moeilijker om via het raam binnen te dringen. Deze beglazing is samengesteld uit minstens twee lagen waartussen zich een extreem sterke folie bevindt. Hoe meer lagen, hoe moeilijker het binnendringen. Geluidswering werkt eveneens op basis van een folie, met speciale akoestische eigenschappen. Met een zandstraling of figuurglas leg je een persoonlijke esthetische toets in je woning. Last but not least is er de zelfreinigende functie van glas. Deze beglazing is voorzien van een wateraantrekkende coating op het buitenglasblad, zodat bij regen het glas wordt schoongespoeld. Het is mogelijk meerdere functies te combineren. Grote ramen op de achtergevel kunnen bv. inbraakwerend, zonwerend en zelfreinigend worden uitgevoerd.

Om elke bouwer en verbouwer te helpen om precies die beglazing te kiezen die perfect op zijn wensen en behoeften is afgestemd, bevat www.glaskeuze.be een test waarmee je met enkele klikjes ontdekt welke type glas het best geschikt is voor de verschillende ramen in je huis. Dat is nuttig want wie een rijwoning of appartement bezit, heeft andere behoeften dan de eigenaar van een vrijstaande villa. Op www.glaskeuze.be kom je objectief te weten wat de mogelijkheden zijn. Wie alle schermen doorlopen heeft, kan zijn keuze printen of naar zichzelf e-mailen.

Helpdesk

Voor wie onverhoopt toch geen antwoord zou vinden op bepaalde glasvragen lanceert Saint-Gobain Glass op Batibouw een online- helpdesk, die gemakkelijk te bereiken is via het 'infobalie-figuurtje' op de startpagina van www.glaskeuze.be. Vul er je gegevens in, formuleer je glasvraag zo duidelijk mogelijk (de website biedt ook de mogelijkheid om bepaalde bijlagen aan je vraag toe te voegen) en Saint-Gobain Glass geeft je zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord op maat.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

De stad Leuven wil de hinder voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers bij bouwwerven beperken en werfomgevingen verkeersveiliger maken. Hiervoor werd een nieuw protocol uitgewerkt dat voortaan zal deel uitmaken van de vergunning voor de[…]

23/10/2021 | VeiligheidLeuven
Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel