Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Online calculator voor dakisolatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Online calculator voor dakisolatie

Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Uitstekende dakisolatie is dus letterlijk geld waard. Maar wat heeft men precies nodig om bij de (na)isolatie van een hellend dak tot een optimaal resultaat te komen? Heel wat verbouwers die willen investeren in hun dakisolatie kampen met deze vraag en vinden niet meteen een antwoord. Op de website van Isover, marktleider in isolatie met minerale wol, kan iedereen vanaf nu op een heel eenvoudige manier berekenen welk en hoeveel materiaal er nodig is voor hun project. Een boodschappenlijstje en handige plaatsingstips krijg je er gratis bovenop.

“Een goede online calculator moet nuttige info aanbieden, maar ook eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn. Daarom werken we met drie eenvoudige stappen”, stelt Annick Hulsman van Isover.

In de eerste stap duidt men met de hulp van handige pictogrammen aan welk type hellend dak men heeft. In stap twee worden de afmetingen van het dak ingevoerd, evenals het aantal aanwezige dakvlakramen. Extra informatie over de dikten van de isolatielagen en het type Gyproc-plaat vervolledigt deze stap. Hoe preciezer de info hoe nauwkeuriger het resultaat uiteraard zal zijn. Dit resultaat krijgt men in stap drie te zien. Dankzij een overzichtelijke lijst van materialen beschikt men over al het nodige om het hellend dak perfect te isoleren en luchtdicht af te werken.

Isover stelt telkens een totaaloplossing voor, bestaande uit verschillende componenten. Men komt niet alleen te weten hoeveel pakken isolatiemateriaal men nodig heeft, maar ook welke bijhorende accessoires. Denk maar aan een dampscherm, kleefband, een dichtingskit en de Suspentes Plagyp I (handige ophangsystemen uit gewapend composiet). Wie dat wenst, kan hierna dit boodschappenlijstje in de mailbox ontvangen inclusief technische fiches en een video met plaatsingstips.

“Wie het slim aanpakt, kan dankzij een verbeterde dakisolatie het warmteverlies van een woning tot 30% verminderen. Het is de eerste en meest efficiënte stap om energie en dus ook kosten te besparen. Voor iedereen die aan isoleren denkt, willen we het eenvoudiger maken om de stap te zetten. Hiervoor kan je vanaf nu dus terecht op www.isover.be/dakisolatiecalculator”, besluit Annick Hulsman.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Gesimuleerde werkelijkheid of ‘virtual reality’ (vr) is nog iets anders dan toegevoegde werkelijkheid of ‘augmented reality’ (ar). Het verschil is niet altijd voor iedereen even duidelijk. In beide toepassingen zie je de[…]

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Publireportage

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels