Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Onkruid bestrijden met hete lucht

Onkruid bestrijden met hete lucht

Door de toenemende vraag naar milieuvriendelijke bestrijding van onkruid en de strenger wordende regelgeving biedt de Weedheater, een heteluchtmachine van Nilfisk, heel wat mogelijkheden. De Weedheater zorgt voor een minimale hergroei van het onkruid. Door de manier van verdelgen is de hergroei minimaal. De Weedheater is een heteluchtonkruidverdelger, geen onkruidbrander. Er is geen open vlam, het onkruid wordt door de hitte vernietigd en daarom is er geen brandgevaar. Onkruidbeheer is, mede door de discussie over het verbod op de toepassing van chemische middelen, een innovatieve sector geworden.

Recent werden de rotatie-aanbouwapparaten geïntroduceerd. Met een speciaal tussenstuk kan de Weedheater nu een draaihoek van 30º maken ten opzichte van de drager. De draaihoek maakt het mogelijk om in één werkgang het onkruid langs gevels en obstakels te verwijderen. De werktuigdrager, van origine een maaimachine, is voorzien van extra grote banden en hefvermogen. De aangebouwde Weedheater heeft een langzame daalfunctie en is contourvolgend, waardoor hij ook bruikbaar is op oneffen oppervlaktes.

De Weedheater werkt op basis van hete lucht. De nieuwe generatie werkt met stralingswarmte als hete lucht, waardoor de machine niet in contact komt met het onkruid. Met deze onkruidverdelgers kunnen steden en gemeenten of professionele hoveniers onkruid op een milieu­vriendelijke en goedkope manier beheersen. De Weedheater kan op vrijwel elke machine gemonteerd worden en is leverbaar in verschillende afmetingen.

Doordat de Weedheater universeel toepasbaar is op vrijwel alle machines, dient de gebruiker enkel de Weedheater aan te schaffen. De Weedheater is leverbaar in verschillende afmetingen. De kleinste werkbreedte is 50 cm breed, de grootste 4 m. De Weedheater is goedkoop in gebruik. De machine is zo ontwikkeld dat ze zuinig omgaat met energie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures