Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Onkruid bestrijden met hete lucht

Onkruid bestrijden met hete lucht

Door de toenemende vraag naar milieuvriendelijke bestrijding van onkruid en de strenger wordende regelgeving biedt de Weedheater, een heteluchtmachine van Nilfisk, heel wat mogelijkheden. De Weedheater zorgt voor een minimale hergroei van het onkruid. Door de manier van verdelgen is de hergroei minimaal. De Weedheater is een heteluchtonkruidverdelger, geen onkruidbrander. Er is geen open vlam, het onkruid wordt door de hitte vernietigd en daarom is er geen brandgevaar. Onkruidbeheer is, mede door de discussie over het verbod op de toepassing van chemische middelen, een innovatieve sector geworden.

Recent werden de rotatie-aanbouwapparaten geïntroduceerd. Met een speciaal tussenstuk kan de Weedheater nu een draaihoek van 30º maken ten opzichte van de drager. De draaihoek maakt het mogelijk om in één werkgang het onkruid langs gevels en obstakels te verwijderen. De werktuigdrager, van origine een maaimachine, is voorzien van extra grote banden en hefvermogen. De aangebouwde Weedheater heeft een langzame daalfunctie en is contourvolgend, waardoor hij ook bruikbaar is op oneffen oppervlaktes.

De Weedheater werkt op basis van hete lucht. De nieuwe generatie werkt met stralingswarmte als hete lucht, waardoor de machine niet in contact komt met het onkruid. Met deze onkruidverdelgers kunnen steden en gemeenten of professionele hoveniers onkruid op een milieu­vriendelijke en goedkope manier beheersen. De Weedheater kan op vrijwel elke machine gemonteerd worden en is leverbaar in verschillende afmetingen.

Doordat de Weedheater universeel toepasbaar is op vrijwel alle machines, dient de gebruiker enkel de Weedheater aan te schaffen. De Weedheater is leverbaar in verschillende afmetingen. De kleinste werkbreedte is 50 cm breed, de grootste 4 m. De Weedheater is goedkoop in gebruik. De machine is zo ontwikkeld dat ze zuinig omgaat met energie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen