Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

One Building Maintenance realiseert twee overnames

One Building Maintenance, onderdeel van de facilitaire dienstverlener Facilicom Services Group en specialist in het technische onderhoud van gebouwen en gebouwomgevingen, neemt twee bedrijven over: Hofline Electro & Cabling (HEC) en Teambouw, gespecialiseerd in elektriciteitswerken, bekabeling en volledige (winkel)renovaties en afbraakcontainers, en Co-Worx, gespecialiseerd in hvac en sanitair. Co-Worx heeft ook een erkenning voor algemene aannemingswerken.

De overgenomen bedrijven zullen blijven bestaan als zusterondernemingen en behoren ' juridisch - net zoals OBM tot de holding One Facility Services van Facilicom. Beide ondernemingen tellen zowat vijftien gespecialiseerde techniekers. Jan Hofman, de stichter en zaakvoerder van Hofline Electro & Cabling en Teambouw, blijft de operationele leiding hebben over HEC en Teambouw/Containerdiensten. Ook de oprichter en zaakvoerder van Co-Worx, Tim Collier, vervoegt het management van One en blijft de divisie Hvac en sanitaire installaties aansturen.

One Building Maintenance (OBM) kon de voorbije jaren een mooie autonome groei realiseren: bij de overname in 2010 bedroeg de jaaromzet 5 miljoen '. 2014 werd afgesloten met 11 miljoen ' omzet. OBM biedt werk aan een zeventigtal technische specialisten en vormt een aanvulling op de Facilicom-bedrijven Prorest Catering, Trigion Security en Gom Cleaning. Dankzij de recente overnames stevent One Facility Services naar eigen zeggen af op een jaaromzet van meer dan 15 miljoen '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap