Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Onderdakfolie tegen weer en wind

Onderdakfolie tegen weer en wind

Als totaalleverancier van dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie- en zonne-energiesystemen, was Monier altijd al de partner bij uitstek voor een mooi en duurzaam dak. Op Batibouw presenteert het bedrijf een bijkomende oplossing voor een blijvend duurzame dakopbouw: de nieuwe onderdakfolie Spirtech Maximum 2+, door Monier zelf ontwikkeld en in eigen fabrieken geproduceerd. Die wapent geïsoleerde daken extra goed tegen weer en wind, zowel in nieuwbouw als in renovatie.

Bij het isoleren van daken moet ook extra aandacht worden besteed aan het onderdak. Een kwaliteitsvol onderdak beschermt de isolatie en de dakstructuur. Samen met de dakbedekking garandeert een onderdak de weersbestendigheid van het dak en zorgt het ervoor dat er geen stuifsneeuw, stof en roet in de isolatie kan doordringen. Daardoor boet de isolatie niet in aan efficiëntie, en kan er geen bouwschade ontstaan. Er bestaan veel soorten materialen die als onderdak worden gebruikt, maar ze zijn niet allemaal even goed dampdoorlatend. Een hoge dampdoorlaatbaarheid is nochtans heel belangrijk: indien zich toch vocht in de dakconstructie zou bevinden, moet dat vocht naar buiten kunnen ontsnappen, zodat er geen condensatie kan ontstaan.

De nieuwe Spirtech Maximum 2+-onderdakfolie is niet alleen perfect waterkerend en garandeert een continue afvoer van waterdamp. De folie is eveneens duurzamer dan ooit dankzij haar drie lagen: een dampdoorlatende pu-coating, een polyestervlies én in het midden een wapening die garant staat voor een extreem hoge trek- en nagelscheursterkte. Voor een optimaal installatiegemak is de Spirtech Maximum 2+ eveneens voorzien van twee geïntegreerde kleefstroken aan de boven- en onderzijde. Hierdoor zal ook wind niet tot in de isolatie kunnen doordringen, wat de isolatieprestatie ten goede komt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen