Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Omgevingsvergunning voor woonproject Arboreto in Tervuren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Omgevingsvergunning voor woonproject Arboreto in Tervuren

Het college van burgemeester en schepenen van Tervuren keurde zopas de omgevingsvergunning goed voor de herontwikkeling van de vroegere GITO-site tussen de Brusselsesteenweg en de Puttestraat. De komende jaren verrijst hier Arboreto, een nieuwe woonwijk met 62 appartementen, verdeeld over vier gebouwen met maximum vier bouwlagen. Het project werd ontworpen door Styfhals architecten in samenwerking met HUB architecten.
Ruim drie jaar geleden verhuisden de leerlingen van het Gemeentelijk Instituut voor Technisch Onderwijs (GITO) naar hun nieuwe schoolgebouwen aan de Pater Dupierreuxlaan, waarna de oude gebouwen in het centrum gesloopt werden. Nu maken ze plaats voor de nieuwe woonbuurt Arboreto.
 
Uit de definitieve plannen blijkt dat de gemeente en projectontwikkelaar BPI Real Estate sterk willen inzetten op duurzaamheid en leefbaarheid. De nieuwe buurt blijft namelijk volledig vrij van fossiele brandstoffen.
 
De appartementen hebben geen gasaansluiting, maar enkel warmtepompen. Er zijn ook zonnepanelen voorzien en er komen regenwatertanks met een volume van 85.000 liter, voor het hergebruik van dat regenwater voor alle toiletten en wasmachines.

Geen hoogbouw

Op de site komen ook een kinderdagverblijf en een coworkingruimte. De nieuwe bewoners van de wijk zullen ondergronds parkeren. Daar komen nog eens vijftien extra parkeerplaatsen bij die ook de buurtbewoners kunnen kopen. In het project wordt liefst 2.477 m² groen voorzien, goed voor ongeveer 44% van de site die voorheen vrijwel volledig verhard was.
 
“Het wordt voor alle duidelijkheid geen hoogbouw. We beperken ons tot maximaal vier bouwlagen, inclusief gelijkvloers. De extra schaduwvorming en inkijk die daarmee gepaard gaan, zijn dus eerder beperkt”, zegt Frederik Lesire, Head of Development bij BPI Real Estate.
 
“Dat blijkt ook uit de studies van de ontwerpers, Styfhals architecten en HUB architecten. Bovendien zal de hoogste verdieping van de nieuwe gebouwen telkens wat teruggetrokken zijn, om de eventuele impact verder te beperken”, aldus Lesire.
De gemeente en de projectontwikkelaar willen begin 2021 van start gaan met de bouw van de nieuwe wijk. De eerste bewoners zullen er dan in 2023 hun intrek kunnen nemen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

In het kader van het plan Vlaamse Veerkracht geeft de Vlaamse regering een investeringssubsidie voor een aantal projectvoorstellen voor culturele topinfrastructuur en cultuurinfrastructuur van bovenlokaal belang. Het gaat om de volgende[…]

20/01/2022 | investeringCorona
Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

Meer artikels