Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Omgeving KVS in Brussel lokt investeerders

Omgeving KVS in Brussel lokt investeerders

Eind januari starten de werken van een nieuwbouwproject in de omgeving van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel dat de naam 'I Love City Life Theatre' meekreeg. Het project wordt ontwikkeld door L.I.F.E nv uit Antwerpen en zal bestaan uit studio's en kamers voor studenten en uit residentiële studio's en appartementen. Het studentengedeelte zal nog vóór het academiejaar 2017-2018 worden opgeleverd, de appartementen volgen een paar maanden later. Het project spreidt zich uit over de Ladderstraat en de Lakensestraat, een buurt die in het verlengde van de trendy Dansaertwijk ligt en in de nabijheid van verschillende universiteiten en hogescholen.

De naam 'I Love City Life Theatre' komt van het Vlaamse theater 'Arte' dat hier vroeger was gevestigd. Het ontwerp is van Arter Architects (Johan Van Dessel en Patrick Vonck) uit Brussel. Het volledige project bestaat uit 64 woongelegenheden, maar voelt kleinschaliger aan door de splitsing in verschillende delen. Vooral de prachtige afwerking met witte en goudkleurige accenten zal de aandacht trekken. Ook de charmante gevel van de studentenstudio's biedt meerwaarde aan het straatbeeld.

'Brussel telt ongeveer 90.000 Vlaamse, Franstalige en internationale studenten. Die zoeken niet allemaal een kamer, maar een groot deel verkiest om zijn of haar studententijd ook na de schooluren met studiegenoten door te brengen. De hedendaagse student verlangt tegenwoordig wel wat meer dan een verouderd studentenkot. Bovendien zal Brussel over zowat vijf jaar 100.000 studenten tellen, waardoor we in Brussel kampen met een tekort aan nieuwbouwflats met modern comfort', verduidelijkt Jason Jacobs, partner bij projectmakelaar en vastgoedbeleggingsadviseur Realis uit Antwerpen.

'De buurt rond de KVS kreeg onlangs nog de titel 'Brusselse Wijk van 2015'. De vele bars, restaurants en shoppingmogelijkheden zorgen voor een opwaardering van de omgeving en bieden gezelligheid. Het gebouw met de studio's is 'vernieuwbouw'. Enkel de opgefriste gevel blijft bewaard. Alle studentenkamers en -studio's hebben een privé-badkamer, iets waaraan de moderne student veel belang hecht', aldus Peter Vanmaldeghem, ceo van Realis.

Het residentiële gedeelte met appartementen en studio's is volledig nieuwbouw en focust zich op jonge starters en expats; zij vinden in deze moderne studio's en appartementen een alternatief voor een vaak onbetaalbaar huis in de rand rond Brussel. Bovendien is de Europese wijk vlakbij, dus ook dze mensen kunnen in deze buurt terecht voor een trendy eigendom.

Door het tekort in Brussel aan nieuw studentenvastgoed zijn de studentenstudio's en -kamers niet enkel populair bij ouders van studerende kinderen. Het besef dat geld op een spaarboekje niets meer opbrengt, dringt volop bij investeerders door. Zij zoeken naar alternatieven die niet zo risicovol zijn als bv. de vaak schommelende aandelenkoersen. Tegelijk zijn ze op zoek naar een investering die toch een meer dan degelijk aantoonbaar rendement laat verwachten.

De kamers en studio's van het 'I Love City Life Theatre'-project worden verhuurd en beheerd door een professionele speler in studentenhuisvesting. Bovendien worden contractueel bepaalde verhuurgaranties gegeven, wat deze investering uiterst veilig maakt. Als vastgoedbeleggingspartner biedt Realis hierin begeleiding. Het bedrijf is actief in de niches zorgvastgoed, studentenflats, nieuwbouwappartementen en sinds kort ook in de niche herstelverblijven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst