Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

© Mario Ruiz

Ontdek er alles over tijdens PREFAB, de vakbeurs en het kennisplatform voor koplopers in off-site bouwen en renoveren

In de bouw- en renovatiesector wordt volop geïnnoveerd. Logisch, gezien het tekort aan handjes en de gemaakte bouw- en klimaatafspraken. Qua kosten, kwaliteit en digitalisering is nog een wereld te winnen en industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en prefabricage spelen daarbij een belangrijke rol. Zij maken sneller, efficiënter en minder foutgevoelig bouwen en renoveren mogelijk. PREFAB spits zich hier volledig op toe. De vakbeurs brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma rond futureproof (ver)bouwen. Koplopers uit de sector en keynotesprekers delen er hun kennis rond oa modulair en conceptueel bouwen en de weg naar een duurzamere bouwsector;

Voordelen van prefab

Prefabricage is aan een sterke opmars bezig. Zowel architecten, bouwprofessionals als opdrachtgevers zien er de voordelen van in. Tijdswinst is hiervan één van de belangrijkste punten. Ten opzichte van traditioneel (ver)bouwen is de bouwtijd significant korter.

Ook de hoge uitvoeringskwaliteit is een cruciaal pluspunt. Door de fabricage in een nauwkeurig controleerbare productieomgeving is de kwaliteit uniform en hoog en worden uitvoeringsfouten nagenoeg uitgesloten.

Prefab-bouwen is daarenboven ook duurzamer dan traditioneel bouwen. Onder meer de uitstoot van CO2 en koolstofemissies worden verlaagd doorheen het productieproces. Daarnaast hebben prefab-woningen ook uitstekende isolatiewaarden.

De industrialisering van het bouwproces biedt tevens ook voor een stuk de oplossing voor het tekort aan geschikt personeel op de werf. Een zeer hot topic. Net door dit gebrek aan mankracht moet er slimmer, sneller, flexibeler en kostenefficiënter gewerkt worden.

Informatie en inspiratie voor architecten en bouwprofessionals in de energietransitie

Op PREFAB delen de koplopers in industrieel en modulair bouwen hun visie en doen zij zaken. Voor professionals die op zoek zijn naar kennis, concrete oplossingen en hun netwerk willen verbreden, is deze vakbeurs een absolute must. Ontdek het inhoudelijke programma hier: https://www.prefabbeurs.nl/nl/programma/.

Gratis toegang

De beurs vindt plaats van dinsdag 11 tem donderdag 13 oktober, van 10u tot 17u in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch (NL) en is gratis voor professionals mits registratie vóór dinsdag 11 oktober via https://www.databadge.net/nrgy2022/reg/prf/?card=40001405
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels