Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

OCMW Aalst zoekt aannemer voor wzc Sint-Job

Gerelateerde onderwerpen :

OCMW Aalst zoekt aannemer voor wzc Sint-Job

De Aalsterse OCMW-raad heeft onlangs het bestek en de gunningswijze goedgekeurd waarmee het OCMW op zoek kan gaan naar een aannemer voor de vervangingsnieuwbouw van woonzorgcentrum Sint-Job. Na de definitieve goedkeuring van het dossier op de raad gaat het OCMW op zoek naar een aannemer om de vervangingsnieuwbouw voor wzc Sint-Job te realiseren. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk te kunnen starten. De eerstesteenlegging is gepland in oktober. Aan het project hangt een prijskaartje van ongeveer 15 miljoen ' (excl. btw, los meubilair, gordijnen,').

'Wegens de nood aan comfortabele huisvesting voor onze zorgbehoevende senioren werken we met een sneltreinvaart aan het dossier voor wzc Sint-Job', zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers. 'Dankzij de inspanningen van onze medewerkers, de raadsleden, streekontwikkelingsintercommunale Solva en het architectenbureau AMV komt de realisatie van het nieuwe woonzorgcentrum nu snel in zicht.'

Bijna-energieneutraal

Behalve een maximale stedenbouwkundige integratie, ergonomie, comfort en uitstraling gaat er extra aandacht naar duurzame ontwikkelingen. Het nieuwe wzc Sint-Job zal voldoen aan het burgemeestersconvenant en een bijna-energieneutraal gebouw zijn. Daarvoor zullen zonnepanelen, een zonneboiler, een bodemwarmtepomp, de warmterecuperatie van het badwater en nog heel wat andere technieken instaan.

Het Aalsterse wzc Sint-Job wordt een woonzorgcentrum met een combinatie van twee langse en twee dwarse vleugels, waarbij de afwisseling van open en gesloten ruimte een tijdloze rust uitstralen. Het architectenbureau koos ervoor om met slechts twee bouwlagen aan de voorzijde te werken, zodat de omvang van het gebouw niet te overheersend is. De afwisseling van open en gesloten ruimtes wordt ook in het gebouw doorgetrokken. De open leefruimtes, gangen en zithoeken liggen dieper in het volume om de omgeving maximaal naar binnen te halen.

Wzc Faluintjes

'Onze diensten blijven op hetzelfde elan doorgaan en zetten, in afwachting van de gunning, de schouders onder het finale dossier voor wzc De Faluintjes in Baardegem. Dit dossier volgt het bouwdossier van wzc Sint-Job op de voet en ook daar gaan we voluit voor energiebesparende maatregelen', besluit Sarah Smeyers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels