Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Notariskantoor in Kapellen wordt wooncomplex

Gerelateerde onderwerpen :

Notariskantoor in Kapellen wordt wooncomplex

De voormalige notariswoning Wuyts aan de Dorpstraat in Kapellen ondergaat een grondige metamorfose. Bouwonderneming Jos Dejongh onderwerpt het gebouw aan een totaalrenovatie. De typische gele bakstenen voorgevel uit de jaren ’60 van de vorige eeuw blijft behouden. Het oorspronkelijke pand wordt volledig gestript en krijgt achteraan en zijdelings een groter volume door uitbreiding met een nieuwbouw.

De oude notariswoning met haar karakteristieke gevel is al decennialang een vertrouwd beeld in Kapellen-centrum. Nadat Filip Wuyts het notariaat verhuisde naar de Antwerpsesteenweg kwam het gebouw leeg te staan. In het ontwerp van Mertens Architecten voor de nieuwe ‘Residentie Notarius’ wordt er duidelijk voor geopteerd om de typische gevel met zijn opvallende elementen te behouden. Kenmerkend voor dit project is de architecturale wisselwerking tussen de behouden notariswoning en het toegevoegde volume. Samen vormen ze een stijlvol, modern architecturaal geheel met veel aandacht voor licht en lucht.In het complex is op de benedenverdieping plaats voor twee handelsruimtes van 160 m² en 265 m². Op de bovengelegen verdiepingen zijn vijf appartementen met een terras voorzien: twee op de eerste verdieping (109 en 112 m²), twee appartementen op de tweede verdieping (109 en 112 m²) en nog eentje (103 m²) met twee grote terrassen op de derde verdieping. Ondergronds komen er staanplaatsen voor tien auto’s en fietsen, evenals extra bergingen.De afbraakwerken aan de oude notariswoning zijn recent begonnen. Binnenin wordt alles gestript. Hier komen overal ook nieuwe ramen en deuren. Naast de individuele terrassen kunnen de appartementen in het nieuwe complex achteraan beschikken over een mooie, grote gemeenschappelijke tuin van 1.471 m². Dit wordt een soort parktuin met paadjes waarin de bestaande volwassen bomen behouden blijven. Residentie Notarius zal volgens de planning in oktober 2020 voltooid zijn.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Strand Sint-Anneke krijgt een groene toegangspoort

Strand Sint-Anneke krijgt een groene toegangspoort

De stad Antwerpen wil Sint-Anneke Plage nieuw leven inblazen en tegelijk voorbereiden op de uitdagingen verbonden aan de klimaatverandering. Ze liet hier een masterplan voor maken. Als eerste stap in dit plan wordt de toegangszone naar de Plage[…]

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen

Maaslands Huis bouwt en renoveert aan Europaplein in Eisden-Maasmechelen

Maaslands Huis bouwt en renoveert aan Europaplein in Eisden-Maasmechelen

Antwerpen zoekt erfpachter voor Sint-Jorispand

Antwerpen zoekt erfpachter voor Sint-Jorispand

Meer artikels