Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Noodverlichting met DALI-communicatie

Noodverlichting met DALI-communicatie

Het communicatieprotocol DALI (Digital Addressable Lighting Interface) biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf het testschema van hun noodverlichting te bepalen om naast maximale veiligheid, lage bedrijfskosten en eenvoudige installatie ook optimaal gebruikscomfort te garanderen. VanLien brengt een complete serie armaturen uit die ontworpen zijn voor compatibiliteit met DALI. Dit zorgt voor een gemakkelijke installatie, een optimale controle en een betere veiligheid.

De nieuwe VanLien noodverlichtingproducten sluiten naadloos op ieder DALI-verlichtingssysteem en communiceren met KNX- en DALI-platforms via gateways. KNX is een digitaal openbronplatform dat verschillende gebouwfuncties kan bedienen. Elke armatuur kan zichzelf testen.

 

De combinatie met het besturingssysteem voor noodverlichting verbindt de armaturen met het aanraakscherm op het bedieningspaneel. Zo worden automatische functie- en duurtests geprogrammeerd en op gewenste tijden uitgevoerd om ononderbroken functionaliteit te garanderen. De resultaten van deze tests worden opgeslagen in een spreadsheet die kan worden gedeeld met de gebouwbeheerder om de continuïteit van de bedrijfsvoering aan te tonen.

“DALI-armaturen zijn eenvoudig te installeren. Hierdoor zijn de installatiekosten laag. De automatische controlefunctie verhoogt de bedrijfszekerheid en garandeert tegelijkertijd een maximale veiligheid en een continue bedrijfsvoering. De nieuwe reeks DALI-noodverlichting stelt gebouwbeheerders in staat om alle verlichting te bedienen via een slim systeem. Dit is van essentieel belang voor het bieden van een veilige omgeving. Het gemak van de installatie en de automatische controlefunctionaliteit die in de reeks noodverlichting is ingebouwd, zijn ontzettend handig. Ze maximaliseren de veiligheid met een minimale investering van tijd”, zegt Gerben Achterberg, Product Marketing Director voor VanLien bij ABB.

Alle producten in de reeks van VanLien DALI-noodverlichting zijn gecertificeerd en voldoen aan internationaal erkende standaarden, zoals de IEC 62386-101 en -202. De producten zijn geregistreerd bij de Digital Illumination Interface Alliance (DiiA), een industriegroep die de certificering van belangrijke spelers die het DALI-protocol gebruiken, standaardiseert en controleert. ABB is lid van de DiiA. ABB biedt tevens een DALI-gateway, zodat interconnectie van lichtgroepen op de DALI- en KNX-platforms mogelijk is, met bediening en controle via KNX.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe maatregelen van het Asbestfonds

Nieuwe maatregelen van het Asbestfonds

Het Asbestfonds is opgericht in 2007 om slachtoffers van asbest zo snel mogelijk te vergoeden, zonder een zware juridische procedure. Sinds haar oprichting heeft zij hulp geboden aan ongeveer 3.000 mensen. Zopas werd in het Staatsblad een nieuwe[…]

10/01/2020 | VeiligheidAsbestfonds
Meer dan acht werfdiefstallen per dag

Meer dan acht werfdiefstallen per dag

Confederatie Bouw Limburg en De Ceuster strijden samen tegen arbeidsongevallen

Confederatie Bouw Limburg en De Ceuster strijden samen tegen arbeidsongevallen

Eerste asbestattesten eind 2021

Eerste asbestattesten eind 2021

Meer artikels