Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Noodverlichting met DALI-communicatie

Noodverlichting met DALI-communicatie

Het communicatieprotocol DALI (Digital Addressable Lighting Interface) biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf het testschema van hun noodverlichting te bepalen om naast maximale veiligheid, lage bedrijfskosten en eenvoudige installatie ook optimaal gebruikscomfort te garanderen. VanLien brengt een complete serie armaturen uit die ontworpen zijn voor compatibiliteit met DALI. Dit zorgt voor een gemakkelijke installatie, een optimale controle en een betere veiligheid.

De nieuwe VanLien noodverlichtingproducten sluiten naadloos op ieder DALI-verlichtingssysteem en communiceren met KNX- en DALI-platforms via gateways. KNX is een digitaal openbronplatform dat verschillende gebouwfuncties kan bedienen. Elke armatuur kan zichzelf testen.

 

De combinatie met het besturingssysteem voor noodverlichting verbindt de armaturen met het aanraakscherm op het bedieningspaneel. Zo worden automatische functie- en duurtests geprogrammeerd en op gewenste tijden uitgevoerd om ononderbroken functionaliteit te garanderen. De resultaten van deze tests worden opgeslagen in een spreadsheet die kan worden gedeeld met de gebouwbeheerder om de continuïteit van de bedrijfsvoering aan te tonen.

“DALI-armaturen zijn eenvoudig te installeren. Hierdoor zijn de installatiekosten laag. De automatische controlefunctie verhoogt de bedrijfszekerheid en garandeert tegelijkertijd een maximale veiligheid en een continue bedrijfsvoering. De nieuwe reeks DALI-noodverlichting stelt gebouwbeheerders in staat om alle verlichting te bedienen via een slim systeem. Dit is van essentieel belang voor het bieden van een veilige omgeving. Het gemak van de installatie en de automatische controlefunctionaliteit die in de reeks noodverlichting is ingebouwd, zijn ontzettend handig. Ze maximaliseren de veiligheid met een minimale investering van tijd”, zegt Gerben Achterberg, Product Marketing Director voor VanLien bij ABB.

Alle producten in de reeks van VanLien DALI-noodverlichting zijn gecertificeerd en voldoen aan internationaal erkende standaarden, zoals de IEC 62386-101 en -202. De producten zijn geregistreerd bij de Digital Illumination Interface Alliance (DiiA), een industriegroep die de certificering van belangrijke spelers die het DALI-protocol gebruiken, standaardiseert en controleert. ABB is lid van de DiiA. ABB biedt tevens een DALI-gateway, zodat interconnectie van lichtgroepen op de DALI- en KNX-platforms mogelijk is, met bediening en controle via KNX.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste asbestattesten eind 2021

Eerste asbestattesten eind 2021

Asbest komt nog veelvuldig voor in onze gebouwen en blijft een belangrijk probleem. Mensen kunnen blootgesteld worden als ze onwetend aan verbouwingswerken beginnen. Bovendien kan ongecontroleerde afbraak ervoor zorgen dat asbest bij het[…]

02/12/2019 | DuurzaamheidMilieu
Radardetectie zorgt voor veiligere bouwplaatsen

Radardetectie zorgt voor veiligere bouwplaatsen

Nieuw valbeveiligingssysteem voor werken op hoogte

Nieuw valbeveiligingssysteem voor werken op hoogte

Anderstalige werknemers veilig laten werken met de Safety Instruction Game

Anderstalige werknemers veilig laten werken met de Safety Instruction Game

Meer artikels