Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nominatie internationale ingenieursprijs voor Grontmij

Gerelateerde onderwerpen :

Nominatie internationale ingenieursprijs voor Grontmij

Het Wuhan New Energy Institute in China van advies- en ingenieursbureau Grontmij, Soeters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai, is door de International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) genomineerd als 'meest innovatieve project ter wereld'. Alleen al deze nominatie geldt als grote internationale erkenning voor het kantoorgebouw in de Chinese stad Wuhan. De prijsuitreiking gebeurt tijdens de FIDIC International Infrastructure Conference in Dubai op 14 september.

Het New Energy Institute is een zeer duurzaam kantoorgebouw. In het concept worden nieuwe energietoepassingen en geavanceerde technologie gecombineerd tot een koolstofarm, comfortabel, intelligent, efficiënt en uniek artistiek ontwerp. Het prestigieuze icoonproject won al verschillende prijzen, waaronder in 2010 de door China uitgeschreven internationale ontwerpwedstrijd en in 2011 de Vernufteling, een jaarlijkse prijs voor een advies- of ingenieursbureau met het meest vindingrijke project.

De FIDIC-awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten die een bijdrage leveren aan de wereldeconomie en een hogere kwaliteit van leven nastreven. De internationale prijs is een initiatief van de brancheorganisatie International Federation of Consulting Engineers waarin alle nationale ingenieursverengingen vertegenwoordigd zijn.

'Een gebouw met een dergelijke vorm en omvang in deze uitdagende natuurlijke omgeving kan alleen worden gerealiseerd door een heldere visie op duurzaamheid te volgen en door multidisciplinaire engineering en ontwerpdisciplines in een vroeg stadium te integreren. Het is een blikvanger die al jaren internationale belangstelling krijgt en als belangrijk voorbeeld voor duurzame ontwikkeling dient', aldus Barry van Sloten, directeur van de divisie Bouw & Vastgoed van Grontmij, die enorm trots is op deze internationale nominatie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) organiseert op zondag 26 september van 13 tot 18 uur een nieuwe editie van Mijn Thuis Op Maat. Architecten in heel Vlaanderen en Brussel zwaaien die dag exclusief de deuren open van hun knapste woningen. Wie[…]

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Architecten gekozen voor Manchester-project in Molenbeek

Architecten gekozen voor Manchester-project in Molenbeek

Meer artikels