Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nog vier ontwerpploegen voor laatste fase City Dox

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nog vier ontwerpploegen voor laatste fase City Dox

© Simon Schmitt - wwww.globalview.be

De Immobilière de la petite Île (een volle dochter van Atenor) lanceerde op 11 maart, in samenwerking met de meester-architect Bouwmeester, een wedstrijd voor de laatste fase van zijn City Dox-project langs het Biestebroekdok in Anderlecht. Vier teams worden nu uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede fase van de ontwerpwedstrijd.
 
Het doel was om een architectonische en functionele studie te presenteren voor een gemengd eiland dat een middelbare school, winkels en woningen combineert. Dit project zal in totaal circa 155.000 m² bebouwing krijgen. Er werden 32 kandidaatstellingen ontvangen. Een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van Atenor en het Bouwmeester-team kwam op 29 april bijeen om de dossiers van de kandidaten te analyseren. Vier teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede fase van de wedstrijd: team Polo architects en de verenigingen B.architecten & B.bis + Veld, Atelier Kempe Thill + Kaderstudio en A2o + Multiple.
 

Referenties

 
Deze vier teams zijn unaniem geselecteerd vanwege hun samenstelling, hun reactie op de uitdagingen van het project, hun gemeenschappelijke visie, hun vaardigheden, hun motivatie, de complementariteit tussen de belanghebbenden en de duidelijke omschrijving van ieders rol.
 
Bijzondere aandacht werd besteed aan de referenties die de teams hebben gekozen om hun architecturale, ecologische en stedelijke ambities te illustreren in lijn met de visie van de opdrachtgever en die van de Bouwmeester.
 

Diversiteit

 
De diversiteit van de profielen, de ervaringen en de benaderingen van deze teams moet het mogelijk maken om het denkproces en de voorgestelde oplossingen voor het welzijn van de toekomstige bewoners van de site en de kwaliteit van hun omgeving te verbreden.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Nieuwe hoofdzetel voor Fluvia in Kortrijk

Het Team Vlaams Bouwmeester lanceerde een nieuwe open oproep voor acht verschillende projecten. Kandidaturen kunnen online ingediend worden tot vrijdag 21 augustus om 14 uur via vlaamsbouwmeester.be. De projecten worden gegund via een[…]

05/08/2020 | ProjectenArchitecten
Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Drie woonbuurten voor personen met een beperking in Stekene

Lifetime Achievement Award voor Renzo Piano

Lifetime Achievement Award voor Renzo Piano

Italiaanse architectuurprijs voor ontwerpster Z33 Hasselt

Italiaanse architectuurprijs voor ontwerpster Z33 Hasselt

Meer artikels