Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nog geen vergunning Park ter Cauter in Schelderode

Gerelateerde onderwerpen :

Het schepencollege van Merelbeke heeft op 1 februari voor de tweede keer de stedenbouwkundige vergunning voor het bouwproject Park ter Cauter in deelgemeente Schelderode geweigerd. Het project op het voormalige terrein van bouwfirma Van De Cauter, tussen de Gaversesteenweg en de Burgemeester Carl Plissartstraat, omvat 36 appartementen, verdeeld over negen kleinere parkresidenties, en bijhorende parkeergarages.

Het aantal woongelegenheden op de site werd, in vergelijking met de eerste, ook al geweigerde aanvraag tot de helft verminderd. Toch stootte het project nog steeds vele bezwaren uit de buurt.

Parkeren

De vergunning werd ditmaal door de gemeente geweigerd omdat het ontwerp de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening niet volgt. Zo zijn bovengrondse parkeerplaatsen gepland terwijl de stedenbouwkundige verordening ondergrondse verplicht. Daarnaast bedreigt de voorgestelde inplanting van een aantal residenties achteraan op het terrein de privacy van de aanpalende woningen. Het project creëert ook een bijkomende verkeersdruk met negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid.

Meer overleg

'De inplanting van negen identieke bouwblokken is moeilijk in te passen vlakbij de beschermde dorpskern van Schelderode. De bouwdichtheid van de vele wooneenheden is ook atypisch voor een landelijk gebied', meldt schepen van stedenbouw Pascal Rousseaux. Het college van schepenen beklemtoont wel dat ze bereidheid zijn om in overleg met de ontwikkelaar te werken aan het project.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Het schetsontwerp voor de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid in Antwerpen is klaar. Het ontwerpteam Sweco – PROAP - WIT architecten tekende een park van 5 ha voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning. Eind dit jaar[…]

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Meer artikels