Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nog eens 50 miljoen voor scholenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nog eens 50 miljoen voor scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de voorbije twee maanden iets meer dan 50 miljoen € subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten. Bijna 19 miljoen € gaat naar grote scholenbouwprojecten.

Ruim 31 miljoen € gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium.

Agion, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kent subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerde onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs). Er zijn verschillende subsidieprocedures afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken.

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw en grote verbouwingswerken in scholen werd in september en oktober voor 18,9 miljoen € aan subsidies vastgelegd. Zo krijgt de stedelijke basisschool in Stasegem (Harelbeke) 3,7 miljoen € voor een passief-nieuwbouw en krijgt de vrije basisschool Bais Chinuch in Antwerpen 1,9 miljoen € om een magazijn en atelier om te bouwen, zodat die ook als schoolgebouwen dienst kunnen doen.

Voor de aanvragen die voortvloeien uit de verschillende uitzonderingsprocedures, zoals werken door overmacht, zeer dringende ingrepen, kleinere bouwwerken via de verkorte procedure is ruim 31 miljoen € vastgelegd.

Inhaalbeweging

“De inhaalbeweging voor de vernieuwing en modernisering van schoolgebouwen in Vlaanderen en Brussel wordt voortgezet. In verschillende steden en gemeenten heb ik sinds de start van dit schooljaar totaal nieuwe of grondig vernieuwde scholen mogen openen of het startschot mogen geven van unieke schoolbouwprojecten. In september en oktober alleen al heeft Agion 50 miljoen € subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het vrije en officieel gesubsidieerde onderwijs. Dit jaar werden op die manier ondertussen al voor 167 miljoen € aan schoolbouwsubsidies goedgekeurd. Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo hoog en nog nooit werden zoveel nieuwe scholen gebouwd, grondig vernieuwd of uitgebreid. Deze scholenbouwactiviteiten zijn van groot belang voor de vele leerlingen en voor de leraren die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, vertelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Klik hier voor de volledige lijst.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Het schetsontwerp voor de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid in Antwerpen is klaar. Het ontwerpteam Sweco – PROAP - WIT architecten tekende een park van 5 ha voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning. Eind dit jaar[…]

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Meer artikels