Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nog eens 40 miljoen voor Vlaamse scholenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nog eens 40 miljoen voor Vlaamse scholenbouw

Vlaanderen heeft van maart tot en met mei 39,9 miljoen € aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerde onderwijs. 24,5 miljoen € gaat naar grote werken. De overige 15,4 miljoen € is bestemd voor kleinere verbouwings- en renovatiewerken voor de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium. Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zet zo de inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren onverminderd voort.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGIOn) kende van maart tot en met mei bijna 40 miljoen € subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerde onderwijs (gemeentelijke, stedelijke, provinciale en vrije onderwijs) in Vlaanderen en Brussel. Schoolbesturen kunnen via verschillende manieren (volgens bouwprogramma en kostprijs) subsidies krijgen voor de bouw- of verbouwingswerken aan hun school. In Antwerpen krijgen 19 scholen een subsidie van meer dan 100.000 € om hun school te vernieuwen, in West-Vlaanderen 16, in Limburg 15, in Oost-Vlaanderen 13, in Vlaams-Brabant vier en in het Brusselse Gewest ook vier.

Anderlecht

Voor nieuwbouw en grote verbouwingswerken aan schoolgebouwen en de buitenomgeving werd voor 24,5 miljoen € aan subsidies vastgelegd. De Vrije Nederlandstalige school Lucerna College in Anderlecht kan rekenen op bijna 3,4 miljoen € voor het verbouwen van een kantoor, een nieuwbouw en omgevingswerken. De Vrije Basisschool Sint-Jozef in Strombeek-Bever ontvangt in het kader van een capaciteitsuitbreiding 2,5 miljoen € voor nieuwbouw en renovatie.

Lommel

De Vrije Basisschool School met de Bijbel Den Akker in Lommel krijgt 2 miljoen € voor afbraakwerken, een nieuwbouw, omgevingswerken en de eerste uitrusting. Het Atlas College in Genk verkrijgt 1,9 miljoen € voor de realisatie van een nieuwbouw voor de afdeling Elektriciteit en een praktijklabo. De Broederscholen Hiëronymus in Sint-Niklaas realiseren met 1,9 miljoen € een nieuwbouw en voeren verbouwingswerken uit.

Voor de aanvragen die voortvloeien uit de verschillende uitzonderingsprocedures, zoals werkzaamheden ten gevolge van overmacht, zeer dringende ingrepen en kleinere schoolbouwwerken via de verkorte procedure is nog eens 15,4 miljoen € vastgelegd.

Het volledige overzicht van de dossiers die zopas goedgekeurd werden, vind je hier.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mol zoekt ontwerpbureau voor renovatie oud gemeentehuis

Mol zoekt ontwerpbureau voor renovatie oud gemeentehuis

De gemeente Mol gaat op zoek naar een ontwerpbureau voor de totaalrenovatie van het oude gemeentehuis op de Markt. Dit markante gebouw is toe aan een volledige renovatie en restauratie. Kandidaturen zijn welkom vóor 6 augustus. Daarnaast[…]

06/07/2020 | ArchitectenRestauratie
Wonen aan het water in Kortrijk

Wonen aan het water in Kortrijk

Vergunning voor heraanleg Albertplein in Knokke

Vergunning voor heraanleg Albertplein in Knokke

72 nieuwe woningen op komst in Westkerke

72 nieuwe woningen op komst in Westkerke

Meer artikels