Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

NMBS opent nieuwe haltes

Het voorstedelijke treinaanbod rond Brussel zal tegen half december worden versterkt met de opening van twee nieuwe haltes (Mouterij en Thurn en Taxis) en de opening van de tunnel Schuman-Josafat (zie ook Bouwkroniek van 11 september 2015, blz. 18 en 19).

Het voorstedelijke treinaanbod maakt deel uit van het Gewestelijke Expresnet (GEN), een samenwerking tussen de NMBS, de MIVB, De Lijn en TEC, dat in een straal van 30 km rond de hoofdstad een gecombineerd aanbod verschaft van trein, metro en bus in één basisnet.

Thurn en Taxis

De NMBS heropent half december de halte van Thurn en Taxis, het vroegere Pannenhuis. De halte is op enkele minuten wandelafstand verwijderd van de site van Thurn en Taxis, waar zich heel wat bedrijven en administraties bevinden. De hele wijk is inzake economie, wonen en cultuur in volle ontwikkeling. De oude halte wordt volledig gerenoveerd. Er komen nieuwe trappen, een energiezuinig verlichtingssysteem, een nieuwe omheining en een omroepinstallatie. De site wordt ook volledig gereinigd.

Mouterij

De halte Mouterij is volledig nieuw en bevindt zich op lijn 161 tussen Etterbeek en Brussel-Luxemburg, middenin de dichtbevolkte wijk in de buurt van Flagey, De Jacht en het Jourdanplein. De verbindingen Geraardsbergen-Mechelen en Leuven-Eigenbrakel houden hier halt vanaf half december. Er is een directe aansluiting met de tram en de halte beschikt over overdekte perrons, trappen en een lift.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden