Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Niko Demeester gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Niko Demeester gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw

(c) Confederatie Bouw

© CLportraits©2019

Niko Demeester (50) wordt vanaf 1 december 2021 de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. Hij zal dan Robert de Mûelenaere opvolgen die op die datum na het bereiken van de leeftijdsgrens (65 jaar) met pensioen gaat. Niko Demeester komt in dienst op 1 januari 2021 en zal dan elf maanden de functie van directeur-generaal bekleden tot de Mûelenaere vertrekt.
 
Momenteel is Demeester nog aan de slag als secretaris-generaal bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, waar hij in 2011 aan boord kwam. In het begin van zijn carrière werkte hij ook als adviseur voor de Belgische werkgeversfederatie VBO en bij het consultancybedrijf Capgemini.

In 2003 was hij de kabinetschef van Vincent Van Quickenborne (Open VLD), de huidige burgemeester van Kortrijk, die toen was aangeduid als staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging. Van 2008 tot begin 2011 zou Demeester opnieuw als kabinetschef voor Van Quickenborne, werken, die ondertussen minister van Ondernemen en Vereenvoudigen was geworden.

Niko Demeester ontpopte zich in die periode als de drijvende kracht om de administratieve rompslomp bij de overheid te beperken, het zogenaamde anti-Kafkabeleid van Van Quickenborne. Hoewel er nog altijd een lange weg is af te leggen, werd toen het begrip ‘administratieve vereenvoudiging’ gelanceerd. Die ervaring zal Niko Demeester ongetwijfeld goed pas komen in de bouwsector, die kreunt onder talloze reglementen en een ingewikkeld vergunningenbeleid.

"Niko is de juiste persoon om deze functie te bekleden en ik ben blij dat hij deze carrièrekeuze heeft gemaakt. Hij heeft een zeer solide achtergrond in zowel de private als de publieke sector, met ervaring in management, de academische wereld en op het gebied van netwerken", zegt Robert de Mûelenaere.

“Niko Demeester kent de wereld van de werkgeversorganisaties heel goed. Zijn ervaring stelt hem in staat om een sterke en representatieve organisatie als de onze te leiden, die een verscheidenheid aan professionele pijlers en een dicht en dynamisch netwerk van lokale dienstverlenende organisaties samenbrengt.”

“Door voort te bouwen op het actieplan van Confederatie Bouw 2020 zal hij de organisatie helpen om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de extreem veranderende context die onze sector kenmerkt, zowel op technologisch als op maatschappelijk vlak", vervolgt de Mûelenaere.

“Robert heeft gedurende 23 jaar de Confederatie Bouw doen evolueren naar een zeer solide en toekomstgerichte federatie. Ik ben vereerd dat ik zijn werk mag voortzetten en ik dank de leden van de Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw voor hun vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om vanaf 2021 mijn schouders te zetten onder deze belangrijke en innovatieve sector. Ik wil ook Voka van harte danken voor alle kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen om verder te groeien”, aldus de toekomstige gedelegeerd bestuurder.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Somers wil kmo's meer kansen geven bij overheidsopdrachten

Somers wil kmo's meer kansen geven bij overheidsopdrachten

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers gaat met de lokale besturen aan de slag om lokale ondernemingen meer te betrekken bij de relanceprojecten. De minister komt met vijf voorstellen. “Kleinere bedrijven maken nu vaak geen[…]

Goedgevulde orderboeken bij zwembadbouwers

Goedgevulde orderboeken bij zwembadbouwers

Warme zomer van vorig jaar doet vraag naar zonwering en terrassen exploderen

Warme zomer van vorig jaar doet vraag naar zonwering en terrassen exploderen

Open Wervendag gaat zondag volledig digitaal

Open Wervendag gaat zondag volledig digitaal

Meer artikels