Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

De vroegere locatie van de steenkoolmijn achter het Nieuw Administratief Centrum (NAC) aan het Limburgplein in Houthalen-Helchteren, wordt door de partners Cordeel, Houben, Willemen Real Estate, TCS en de gemeente ontwikkeld tot een veelzijdige woon- en werksite. Er komen onder meer energiezuinige woningen en kantoren.

Het bouwproject krijgt de naam Bellefleurs. De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters en burgemeester Alain Yzermans staken recent de eerste symbolische spade in de grond. Op de Bellefleurs-site gaan wonen en werken hand in hand. In dit groene stukje Houthalen-Helchteren sta je oog in oog met het mijnverleden, maar ook met de toekomst van duurzaam wonen en ondernemen. 
 
Zo wordt er gestart met de bouw van de groene woonwijk Botanica die zal bestaan uit moderne appartementen. Deze zullen te koop en als (hamster)huurwoning te huur worden aangeboden. De appartementen worden verdeeld in zes eenheden. De doordachte inplanting van alle appartementen in het groter geheel zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid. De ecologische tuin met binnenplein vormt een natuurlijke ontmoetingsplek, met wandel- en speelruimte.
 
Daarnaast worden er ook 40 sociale appartementen voorzien, allemaal met een laag E-peil. Tot slot is er de Greenville Campus, met ruim 10.000 m² aan kleine tot middelgrote bedrijfseenheden. De drie toekomstbestendige gebouwen zullen kansen bieden voor uiteenlopende bedrijfsactiviteiten en voldoen aan het internationale Breeam-duurzaamheidslabel. Houthalen-Helchteren wil een aangename werkomgeving creëren en bedrijven op weg helpen naar energiebesparing en het gebruik van schonere technologie.
 
De plannen voor het bouwproject kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Houthalen-Helchteren, gesteund door de expertise van vier toegewijde bouwpartners. De drie familiale bouwondernemingen Cordeel, Houben en Willemen slaan de handen in mekaar voor de creatie van een gevarieerd woonaanbod. De gespecialiseerde aannemer TCS staat in voor de duurzame constructie van de bedrijfsgebouwen.
  
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Het Vynckierproject in Gent mag rekenen op een Vlaamse erfgoedsubsidie van 1 miljoen euro. Het bedrag zal gebruikt worden om de buitenschil van het centrale Manchester-gebouw te renoveren met behoud van de typische industriële elementen. De[…]

25/11/2022 | ErfgoedRenovatie
Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Meer artikels