Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe warmtebeeldcamera voor een grondige energiediagnose

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe warmtebeeldcamera voor een grondige energiediagnose

In een woning ligt de oorzaak voor warmteverlies meestal op plekken waar verschillende elementen op elkaar aansluiten zoals ramen, deuren, gevels of de thermische bruggen bij het plaatsen van isolatie.

Om alle gebreken aan de isolatie en het verwarmingssysteem van een gebouw op te sporen beschikken de experts van Total Energy Solutions voortaan over een nieuwe warmtebeeldcamera. Het toestel wordt getoond op de beurzen BIS, Energie & Habitat en Energies + Construction.

Met de nieuwe warmtebeeldcamera kunnen de experts van Total Energy Solutions slib in de radiatoren opsporen, vloerverwarmingsbuizen in kaart brengen en slecht geïsoleerd of afgedicht raamwerk detecteren. De camera maakt ook een totaalbeeld van het dak om de isolatie en eventuele energieverliezen ervan na te gaan.

Dankzij de nieuwe camera worden voortaan ook vochtplekken, gebreken aan de vloerverwarming of plaatsen waar warmte verloren gaat in de analyse opgenomen. In functie van de energiediagnose krijgt de particulier die zijn woning renoveert en op zoek is naar meer thermisch comfort aangepaste oplossingen aangereikt.

Het merk Total Energy Solutions zal tijdens de verschillende najaarsbeurzen zijn energiediagnose bij het publiek bekendmaken.

“Onze rol bestaat erin de particulier te begeleiden doorheen alle nieuwe technologische ontwikkelingen in de wereld van energie, verwarming en isolatie. Beurzen zoals BIS, Energie & Habitat en Energies + Construction bieden de ideale gelegenheid om de particulier een waaier van oplossingen voor te stellen die een antwoord bieden op isolatie-, verwarmings- of comfortproblemen in de woonomgeving, zonder zijn budget uit het oog te verliezen”, aldus Jérôme Kervyn, afgevaardigd bestuurder van GreenDis nv, een bedrijf dat onder de merknaam Total Energy Solutions werkt en gespecialiseerd is in energiediagnose. De oprichters van GreenDis zijn de ondernemingen GreenWatch en Total Belgium.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem met app-bediening

Vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem met app-bediening

De Endura Delta van Renson is een balansventilatie-unit die inzake vraagsturing een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Met ingebouwde CO2-, voc- en vochtsensoren kan met deze unit nu pas echt geventileerd worden op basis van de[…]

31/05/2018 |
Nieuwe generatie koelers op de markt

Nieuwe generatie koelers op de markt

Vonkjes in de gashaard

Vonkjes in de gashaard

Viega lanceert Smartpress

Viega lanceert Smartpress

Meer artikels