Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe valbescherming SkyReach Anchor gelanceerd

Nieuwe valbescherming SkyReach Anchor gelanceerd

Met SkyReach Anchor werd een veelzijdig overkoepelend valbeveiligingssysteem geïntroduceerd dat bouwmedewerkers beschermt tegen valpartijen vanaf hoogten, nog steeds de hoofdoorzaak van ongelukken in de bouwsector. Het SkyReach Anchor-systeem werd ontwikkeld door Combisafe. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken en compatibel met elk type persoonlijke valbeschermingsuitrusting.

Het SkyReach Anchor-systeem voldoet volledig aan de norm EN795:2012 Type B (verankeringsmechanismen voor persoonlijke valbescherming) en is CE-gecertificeerd door Dekra Exam GmbH. Het werd getest en goedgekeurd voor gebruik met de automatisch oprollende reddingslijnen uit de Miller Falcon-productenserie, die ideaal zijn voor bouwarbeiders die horizontale bekistingen moeten bevestigen, voertuigen moeten laden en lossen of aan gebouwranden moeten werken.

'Onze klanten vertellen ons over de praktische beperkingen van traditionele bovenhoofdse valstopsystemen, namelijk het noodzakelijke gebruik van een kraan, niet alleen bij de installatie, maar ook bij elke verplaatsing. Het aantrekkelijke van SkyReach Anchor is dat het een lichtgewicht en draagbaar systeem is. Het kan worden gedragen, geïnstalleerd en in een paar seconden in positie vergrendeld door slechts één medewerker zonder dat een kraan nodig is. Verwijdering of herplaatsing van het systeem is al even eenvoudig. Dit is een doorbraak die de bouwsector een grote besparing in tijd en geld oplevert', aldus Wayne Kensett, product manager bij Combisafe.

Het SkyReach Anchor-systeem weegt amper 25 kg en is beschikbaar met twee bevestigingsopties: de ingegoten huls voor gebruik op betonconstructies tijdens bekistingswerkzaamheden en de stalen flensklem voor het gebruik als valstopsysteem tijdens het laden en lossen van voertuigen naast een staalconstructie.

Tijdens bekistingswerkzaamheden biedt het systeem met de ingegoten houder een inzetbaarheid van 360° en bieden de opklapbare boom en steun een bedieningsradius van 8,5 m en een werkoppervlak van bijna 230 m². Wanneer de werkzaamheden in een bepaald gebied zijn voltooid, kan de medewerker snel en eenvoudig de persoonlijke valbeschermingsuitrusting bevestigen aan een naastliggende SkyReach Anchor voordat hij zich verplaatst naar een nieuw werkgebied.

SkyReach Anchor is compatibel met het Combisafe-laadsysteem en kan ingeval van beperkte ruimte tijdens het laden en lossen van voertuigen worden gebruikt met de stalen flensklem. De klem kan worden vergrendeld aan elk type stalen balk tussen 150 mm en 450 mm. Eenmaal bevestigd biedt SkyReach Anchor de gebruiker een veilige toegang tot de laadruimte van het voertuig en biedt het extra veiligheid tijdens werkzaamheden aan gebouwranden.

Sinds de oprichting in 1984 in Zweden staat de naam Combisafe garant voor innovatie en collectieve beschermingsoplossingen. Het bedrijf is een onderdeel van Honeywell. De beschermingssystemen worden ingezet bij toonaangevende projecten in de hele wereld en bieden veiligheidsoplossingen voor prestigieuze bouwprojecten zoals The Shard in Londen, de Victoria Tower in Stockholm en Ferrari World in Abu Dhabi.

De producten omvatten valpreventie- en valbeschermingsoplossingen, waaronder de Steel Mesh Barriers en Safety Net Fans en tijdelijke toegangsoplossingen zoals bouwtrappen, daksysteemoplossingen en steigersystemen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen