Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe technologie voor waterzuivering

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe technologie voor waterzuivering

Het waterbedrijf water-link werd vorig jaar gecontacteerd door de Colruyt groep om samen een project uit te werken rond de recuperatie van afvalwater in een winkelcomplex gecombineerd met een woonfunctie. Samen met het Luxemburgse bedrijf Nereus/AMT werd een testinstallatie opgesteld in het water-link-productiecentrum in Walem. Nereus overtuigde water-link door het aanbieden van een nieuw behandelingsproces, dat garant staat voor een goede drinkwaterkwaliteit vertrekkende van de beschikbare waterstromen.

Het bedrijf steunt hiervoor op een jarenlange ervaring op het vlak van innovatieve membraanfiltratie waardoor waterhergebruik op een betrouwbare en kostenefficiënte manier mogelijk wordt gemaakt.

De testinstallatie behandelde diverse soorten ruw water, gaande van regenwater tot grijs afvalwater, komende van een grijswaterput van een woonblok van Woonhaven Antwerpen. Eén van de uitgangspunten van het project is dat de klant niet meer mag betalen voor zijn water dan bij een klassieke aankoop bij het lokale waterbedrijf.

Dankzij de goede samenwerking tussen de drie partners  zijn de eerste resultaten van het systeem veelbelovend. Het wordt nu klaar gemaakt voor commercialisatie op de Belgische, Nederlandse en Noord-Franse markt.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

We krijgen steeds vaker te maken met hittegolven en droogteperiodes, maar ook met meer wateroverlast. De klimaatverandering blijft zich onverstoorbaar voltrekken, ook in Vlaanderen. Daarom investeert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in de[…]

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

Meer artikels