Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe taskforce Vlaamse waterstof economie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe taskforce Vlaamse waterstof economie

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits bundelt voor de Vlaamse waterstofvisie de krachten. Zopas is er voor het eerst overleg gepleegd met de nieuwe taskforce Vlaamse waterstofeconomie.
Die werkgroep bestaat uit de onderzoekswereld, kennisplatformen, de speerpuntclusters, de industrie, adviesraden en het middenveld. Zij zullen inzichten en adviezen leveren om gestalte te geven aan de Vlaamse waterstofambities. De Europese Green Deal vormt het vertrekpunt om van Vlaanderen Europese koploper via duurzame innovatie te maken.
 
Minister Hilde Crevits gelooft in het potentieel van waterstof als groene energiebron. Vlaanderen heeft heel wat troeven in handen om koploper te worden in de wereldwijde waterstofeconomie. Vlaanderen wil de noodzakelijke omslag maken richting een CO2-neutrale economie tegen 2050. Waterstof kan vooral een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de industrie en zware transporten.
 
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “Vlaanderen bezit de know how en het industriële weefsel om de waterstoftechnologie uit te bouwen. Bovendien doorkruist het grootste waterstofleidingsnetwerk ter wereld ons land. Mooie voorbeelden van eerste toepassingen zijn de waterstoftankstations van Colruyt, de waterstofapparatuur van Hydrongenics en de waterstofbussen van Van Hool die wereldwijd worden geleverd. Via het Vlaamse herstelplan Vlaamse Veerkracht is er in 125 miljoen € extra voorzien voor samenwerkingsprojecten rond waterstoftechnologie.”
 
De Vlaamse Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van de universiteiten, Energyville, de Vlaamse speerpuntclusters, de SERV en Vario, Bond Beter Leefmilieu en vertegenwoordigers van de industrie zoals WaterstofNET, VOKA, Essencia, Febeg, Agoria, Arcelor Mittal, Fluxys en de Vlaamse havens.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer budget voor groene warmte in Vlaanderen

Meer budget voor groene warmte in Vlaanderen

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) organiseert dit najaar een nieuwe oproep groene warmte, restwarmte en warmtenetten. Via het relanceplan Vlaamse Veerkracht wordt extra budget ter beschikking gesteld voor toekomstgerichte[…]

01/06/2021 | verwarminggroene energie
Cleantech-sector doorstaat de viruscrisis

Cleantech-sector doorstaat de viruscrisis

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Nieuw verwarmingssysteem voor koninklijk domein van Laken

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Meer artikels