Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe Steenweg Tongeren wordt heringericht

De Nieuwe Steenweg in Tongeren wordt heringericht. Er komen vrijliggende fietspaden, nieuwe riolering en een rijweg in asfalt. Voor dit dossier werkt de stad Tongeren samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax. De kostprijs wordt geraamd op 5,7 miljoen '.

Beter doorstroming

De Nieuwe Steenweg is een smalle weg die dagelijks veel verkeer te verwerken krijgt. Voor fietsers en voetgangers is er weinig ruimte. De aanpak van deze openbare weg is dan ook noodzakelijk voor een betere doorstroming van het verkeer en voor de verkeersveiligheid van alle weggebruikers.

Autobestuurders zullen in de toekomst vlotter kunnen rijden en voor de fietsers komen er vrijliggende fietspaden.

Asfalt

Behalve vrijliggende fietspaden komt er ook een nieuwe, gescheiden riolering en een vernieuwde rijweg in asfalt. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Hasseltsesteenweg en de Bilzersteenweg. Bestaande grachten worden geherwaardeerd en zullen enkel nog fungeren als hemelwaterafvoer.

Fietstunnel

Er komt ook een fietstunnel onder de Bilzersteenweg, ter hoogte van de Groenstraat naar Nieuw-Tongeren. Fietsers kunnen hierdoor op de meest veilige manier de Bilzersteenweg dwarsen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar