Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe stang, minder trillingen

Nieuwe stang, minder trillingen

Wacker Neuson heeft zijn trilplaten van 300-800 kg (40 - 100 kN) uitgerust met een nieuwe stang. De hand-armtrillingen zijn sterk verminderd, wat langere werktijden mogelijk maakt. De DPU 4545, DPU 5545 en DPU 6555 diesel trilplaten vertonen dus waarden van minder dan 1,5 m/s²; de DPU 4045 trilplaten halen amper 1,2 m/s².

De nieuwe stang is niet alleen van vorm - rechthoekig in plaats van rond - veranderd, haar voornaamste kenmerk betreft het nieuwe schokdemperconcept. Wacker Neuson ging voor deze nieuwe machinegeneratie op zoek naar het ideale evenwicht tussen een goede wendbaarheid en een afdoende demping van de trillingen in de stang. Tijdens het ontwikkelingsproces werd dan ook gebruik gemaakt van diverse computersimulaties om het complexe trillingsgedrag van de machines te berekenen en zo tot een verbeterde stang te komen. Concreet werd de gashendel voorzien van een makkelijk selecteerbare stand voor onbelast draaien, wat een onverwachte machinestop verhindert. Daarnaast werd de Bowden-kabel voor de bediening van het gas binnenin de stang geplaatst, opdat de dunne ijzerdraad niet zou vasthaken achter obstakels tijdens het vervoer of zou worden losgerukt. De nieuwe, robuustere stangstop biedt ook een grotere stabiliteit tijdens het vervoer. Deze verbeteringen doen geenszins afbreuk aan het vermogen van de machine.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

De bouwsector is vandaag – op een paar positieve uitzonderingen na – nog heel klassiek in zijn communicatie. “Aannemers pakken vooral uit met wat ze in het verleden al gerealiseerd hebben, terwijl het ‘hoe’ en meer[…]

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal