Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe sportinfrastructuur voor The British School in Tervuren

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe sportinfrastructuur voor The British School in Tervuren

De internationale leeromgeving van de British School of Brussels (BSB) in Tervuren wordt uitgebreid met nieuwe sportinfrastructuur. Om tot de beste inplanting en het meest geschikte volume te komen, werd ervoor gekozen om samen met de overheid een masterplan op te stellen voor de hele site. Het nieuwe sportcomplex biedt plaats aan een sporthal, een gymnastiekzaal, kleedkamers, een zwembad, een dansstudio, een fitnessruimte, een cafetaria, kantoren en een parking voor 120 auto's en 258 fietsen. Er komen ook nieuwe liften. Naast nieuwbouw omvat het project ook een verbouwd gedeelte. De internationale school telt 1.350 leerlingen en 70 nationaliteiten.

Het architectenkantoor Licence to Build uit Lennik tekende de plannen. De bouw begon reeds in oktober; zopas is de symbolische eerste steen gelegd. In de zomer van 2016 moet het project voltooid zijn.

Flexibiliteit en mobiliteit waren belangrijke overwegingen bij het ontwerpen van de nieuwe installaties. Alle ruimtes van het nieuwe gebouw kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Er werden studies uitgevoerd om de akoestische isolatie in het gebouw te verbeteren.

Daglicht

Het centrale voorplein tussen het bestaande theatergebouw en de nieuwbouw vormt de kern van de site, die meteen ook toegang biedt tot het nieuwe sportcomplex. Het ontwerp is zodanig opgebouwd dat de logische indeling niet alleen de functionaliteit van het nieuwe gebouw maar ook het gebruik van het volledige schoolterrein ten goede komt. Door gebruik te maken van grote Kalwall-oppervlakten in de gevels is het mogelijk het natuurlijke daglicht optimaal te benutten in alle sportfaciliteiten.

De British School of Brussels streeft met het nieuwe sportcomplex naar een 'excellent' BREEAM-score om het belang van duurzaamheid van het gebouw en de omgeving extra in de verf te zetten.

De vloerisolatie van het zwembad voorkomt warmteverlies.

Het waterverbruik zal slechts 30 l per zwemmer bedragen. Het zwembad zal 894.997 liter water bevatten. Het waterverbruik zal slechts 30 l per zwemmer bedragen. Ongeveer dezelfde hoeveelheid per persoon zal nodig zijn voor het gebruik van douches, toiletten en schoonmaak. Regenwater wordt gerecupereerd en gefilterd voor gebruik in toiletruimten en voor onderhoud.

Het energiezuinige gebouw wordt uitgerust met led-verlichting, geothermische warmtepompen en zonnepanelen. Het hout dat in het project wordt gebruikt, is duurzaam geoogst. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels