Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe serie liften voor ­laag- en middenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe serie liften voor ­laag- en middenbouw

© JENS LUEBKEMANN

De fabrikant van liften en roltrappen thyssenkrupp Elevator brengt twee nieuwe liftseries op de markt. Ze zijn specifiek bestemd voor laag- en middenbouw met residentiële, commerciële en infrastructurele toepassingen. Met de volledig vernieuwde ‘evolution’ richt het bedrijf zich op bedrijfsgebouwen. De ‘synergy’-serie is ontwikkeld voor residentiële toepassingen.

Met de nieuwe serie introduceert thyssenkrupp Elevator oplossingen om de stedelijke mobiliteit te verhogen. Ook eerder al heeft de van oorsprong Duitse marktleider vernieuwingen geïntroduceerd die inmiddels over de hele wereld verspreid zijn. Daaronder  vallen de Multi, de eerste lift die geen kabel nodig heeft en die zowel verticaal als horizontaal door een gebouw beweegt, en de Twin, een liftsysteem waarin twee onafhankelijke liftkooien boven elkaar in één en dezelfde liftschacht functioneren. Ook de Accel-rolpaden, de cloudgebaseerde onderhoudsoplossing Max en het gebruik van de Hololens-technologie scoorden internationaal goed.

Met de gelijktijdige introductie van de evolution en de synergy speelt thyssenkrupp Elevator in op de groeiende behoefte aan slimme stadsmobiliteitsoplossingen in zowel Europa als Afrika. Beide ontwerplijnen bieden de gebruiker de keuze uit een groot aantal materialen, waaronder roestvrij staal, laminaten en gelakt glas.

Evolution

De evolution-liften zijn speciaal ontworpen voor bedrijfsgebouwen. De evolution 100, die een snelheid van 1,6 m/s en een lading van 1.600 kg aankan, is zeer geschikt voor een bedrijfsomgeving met laag- en middenbouw met een middelhoge belasting. De evolution 200 komt het best tot zijn recht in de middenbouw en biedt optimaal comfort door zijn krachtige maar zeer stille werking, zijn minimale trilling en zijn letterlijk op de millimeter nauwkeurige stop. Deze lift kan een snelheid bereiken van 2,50 m/s en kan 2.500 kg vervoeren.

De evolution 300 kan met dezelfde snelheid als de 200-versie 4.000 kg vervoeren. Dat maakt deze versie bij uitstek geschikt voor middenbouw met veel liftverkeer, voor gebouwen waarvoor een gepersonaliseerd ontwerp cruciaal is en voor een gebruik dat extra hoge prestaties vereist.

Synergy

De synergy-liften zijn geschikt voor zowel bedrijfs- als woonomgevingen. De synergy 100 blinkt uit in ruimtebesparing: zowel de benodigde ruimte voor de liftput als de vereiste ruimte boven de liftkooi zijn zeer beperkt gehouden. Daarmee is de synergy 100 een uitstekende kandidaat bij nieuwbouwprojecten. De synergy 200 is vooral geschikt voor zowel residentiële nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten. De afmetingen van de liftcabine zijn perfect op maat te maken, waardoor de beschikbare ruimte optimaal gebruikt wordt.

De synergy 300 is dan weer een zeer aantrekkelijke oplossing voor laagbouw met bescheiden liftverkeer, zoals scholen, ziekenhuizen en hotels. Alle modellen kunnen een lading van 1.000 kg vervoeren. De synergy 200 en 300 kunnen een snelheid bereiken van 1,75 m/s, synergy 100 een snelheid van 1 m/s.

Alle evolution- en synergymodellen kunnen beheerd worden met de cloud-gebaseerde onderhoudsoplossing Max, waarmee monteurs belangrijke gebruiksgegevens kunnen verzamelen en daarmee de uptime van de lift kunnen optimaliseren. Bovendien zijn alle series leverbaar in vele verschillende ontwerpen en designs, waardoor ze allemaal perfect in een gebouw passen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

De meeste dossierstukken die te maken hebben met het openbaar onderzoek over een omgevingsvergunning zullen vanaf half mei online te vinden zijn. Die ingreep gebeurt om zoveel mogelijk te vermijden dat documenten die al digitaal beschikbaar[…]

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Meer artikels