Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

© Olga Yastremska & Leonid Yastremskiy

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede fase wil de gemeente ook voorzien in een refter die zowel door het Nederlandstalig als het Franstalig onderwijs op de site zal worden gebruikt.

Met de nieuwbouw wordt tegemoetgekomen aan noden van het regulier onderwijs en het deeltijds Kunstonderwijs. De Nederlandstalige academie van Jette barst uit haar voegen. De voorbije tien jaren nam het leerlingenaantal toe van 338 tot 770 in schooljaar 2020-2021.
 
Naast de nieuwbouw voor het kleuteronderwijs van de Nederlandstalige gemeentelijke basisschool Van Asbroeck, wordt op dezelfde schoolsite geïnvesteerd in bijkomende infrastructuur voor het deeltijds kunstenonderwijs voor de academie Muziek-Woord-Dans in de Van Eepoelstraat. De gemeente zal de nieuwe infrastructuur, buiten de lesuren van de academie, prioritair openstellen voor andere Nederlandstalige scholen en organisaties.
 
De totale geraamde kostprijs voor de infrastructuurwerken bedraagt 5 miljoen euro. De Vlaamse Gemeenschap en de VGC voorzien samen in een subsidie van 3,9 miljoen euro. De gemeente Jette past de rest bij. De gemeente voerde reeds een eerste planningsonderzoek uit en start nu met de concrete realisatie. De partners in dit project hopen dat de schoolgebouwen eind 2025 klaar zijn.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

In het nieuwe businesspark Rameis, net naast afrit 3 van de E411 in Maleizen (Overijse), heeft bouwbedrijf Mathieu Gijbels de eerste drie gebouwen opgeleverd. In augustus begint de bouw van kantoren en magazijnen voor vier nieuwe bedrijven. In[…]

29/06/2022 | Ondernemingen
Nieuwe schoolcampus in Laken

Nieuwe schoolcampus in Laken

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Meer artikels