Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe premie binnenisolatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Een bouwheer kan vanaf 1 januari 2017 een premie aanvragen voor na-isolatie van een bestaande muur via de binnenzijde. De begeleiding en controle van de werken door een architect (of uitvoering door een aannemer met een certificaat van bekwaamheid) is één van de voorwaarden. Deze beslissing werd definitief goedgekeurd door de Vlaamse regering.

De premie zal 15 ' per m² geïsoleerde muuroppervlakte bedragen en is alleen geldig voor woningen, wooneenheden of woongebouwen in het Vlaamse Gewest die vóór 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvoor de bouwaanvraag werd ingediend vóór 1 januari 2006, maar die pas na die datum werden aangesloten. Een architect moet de werken begeleiden en de uitvoering van de werken controleren of de aannemer moet een certificaat van bekwaamheid hebben of een certificaat van bekwaamheid als aspirant.

Premievoorwaarden

Er werd overeengekomen met Eandis dat de architect op zijn factuur en/of het werfverslag het volgende kan vermelden: 'De werken m.b.t. het na-isoleren van de bestaande buitenmuur langs de binnenzijde zijn begeleid door de architect en zijn gecontroleerd op de goede uitvoering ervan'. Deze toevoeging is voor Eandis voldoende om de premie goed te keuren als aan de rest van de premievoorwaarden ook voldaan is.

De werken moeten uitgevoerd en gefactureerd worden door een aannemer. De premie kan alleen worden aangevraagd met een datum op de eindfactuur vanaf 1 januari 2017. Het gaat hier dus over de datum op de factuur en niet over de betalingsdatum. De werken mogen uitgevoerd worden in 2016.

Het nieuw geplaatste isolatiemateriaal moet een warmteweerstand (Rd-waarde) halen van minimum 2 m²K/W (vierkante meter Kelvin per Watt). De Rd-waarde van een bestaande isolatielaag en van de afwerkingslaag mag niet mee verrekend worden om aan de minimumeis van 2 m²K/W te komen.

Het aantal centimeters isolatiemateriaal dat nodig is om een bepaalde Rd-waarde te halen, hangt af van het type materiaal dat gebruikt wordt. Ook een huurder kan deze premie aanvragen indien de factuur op naam van de huurder staat. De voorwaarden zullen worden vermeld op het aanvraagformulier van de netbeheerder. De premie zal online of schriftelijk aangevraagd kunnen worden bij de elektriciteitsbeheerder (Infrax of Eandis).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een milieupaspoort voor elk product

Een milieupaspoort voor elk product

De badkamer- en keukenspecialist Grohe lanceert tegen eind oktober milieuverklaringen (EPD’s) voor ongeveer zeshonderd producten uit zijn gamma. Elk product krijgt als het ware een milieupaspoort dat moet zorgen voor transparante en[…]

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Meer artikels