Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe PIARC-voorzitter is Belg

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe PIARC-voorzitter is Belg

Ir. Claude Van Rooten, directeur-generaal van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW), is zopas voor de periode 2017-2020 benoemd als voorzitter van de World Road Association (PIARC). Van Rooten wordt daarmee de eerste Belg aan wie de eer te beurt valt van het voorzitterschap over deze internationale vereniging waarbij meer dan 140 landen zijn aangesloten. Bijna 110 jaar geleden was België medestichter van PIARC, op het eerste internationale wegencongres in Parijs.

Claude Van Rooten is burgerlijk ingenieur van opleiding en begon zijn loopbaan als projectingenieur bij Groep CFE en vervolgens als directeur voor België en het Groothertogdom Luxemburg bij Dywidag Systems International. In 2000 werd hij directeur-generaal van het OCW. Door zijn verkiezing tot voorzitter van de Belgische Wegenvereniging werd Claude Van Rooten in 2014 van rechtswege de eerste afgevaardigde voor België bij PIARC, waarvan hij sinds eind 2013 tevens erelid is.

Claude Van Rooten is ook lector aan de ULB, waar hij in samenwerking met de VUB college geeft in het ontwerp en het beheer van vervoersinfrastructuur. Voorts is hij bestuurder bij de Road Federation Belgium en voorzitter van de Unie van de Collectieve Researchcentra (UCRC).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

ConstruBus promoot bouwsector in België

ConstruBus promoot bouwsector in België

De ConstruBus is een nieuw voertuig dat je vanaf deze maand op de Belgische wegen kan zien rijden. De bus, een initiatief van de sectorale partners van de bouwsector, werd ontworpen en ingericht als promotie-instrument voor de bouw in het[…]

Marleen De Vijt voorzitter CIB Antwerpen

Marleen De Vijt voorzitter CIB Antwerpen

Houtskeletbouwer is 'Maakbedrijf van het jaar'

Houtskeletbouwer is 'Maakbedrijf van het jaar'

Manuel Moral is voorzitter Sociale Commissie

Manuel Moral is voorzitter Sociale Commissie

Meer artikels