Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Koen Jonckheere (m.) van het gelijknamige studiebureau krijgt versterking van de ervaren medewerkers Bart Deschaght (l.) en Filip Algoedt (r.).

Studiebureau Jonckheere, heeft er twee nieuwe partners bij. Met Filip Algoedt en Bart Deschaght mee aan het roer kan het bedrijf klaargestoomd worden voor de toekomst. “Filip en Bart kennen het bedrijf door en door. Ze onderschrijven de familiale waarden en zijn erg ambitieus om ons studiebureau verder uit te bouwen. We willen als onafhankelijk studiebureau blijven groeien”, zegt zaakvoerder Koen Jonckheere.
Studiebureau Jonckheere werd in 1959 opgericht door Amand Jonckheere. Huidig zaakvoerder Koen Jonckheere stapte in 1992 in de zaak en bouwde het studiebureau uit tot een gerenommeerde speler voor advies, planning, ontwerp en opvolging van infrastructuur- en mobiliteitsopdrachten in heel Vlaanderen.
 
Intussen telt het bedrijf 45 medewerkers verspreid over twee kantoren, in Brugge en in Leuven. Het kantoor won in 2018 de Kwaliteitsaward van Aquafin en mocht een jaar later ook een Liantis Award voor zijn welzijnsbeleid in ontvangst nemen.

Diepgeworteld

Dat Filip Algoedt en Bart Deschaght, respectievelijk 25 jaar en 30 jaar verbonden met het bedrijf, nu partner worden, komt niet als een verrassing.
 
“Zij vormen al jaren de ruggengraat van Studiebureau Jonckheere en kunnen terugvallen op een pak ervaring. Ze kregen de kneepjes van het vak aangeleerd van mijn vader, Amand Jonckheere. We werkten al nauw samen, maar voortaan zijn we partners met eenzelfde ambitie: onze goede naam, onze unieke service en onze ijzersterke ervaring verder uitbreiden, zonder ons familiale karakter uit het oog te verliezen”, vertelt Koen Jonckheere.
 
Ook Filip en Bart zijn tevreden over hun carrièrewending. “Eerst en vooral zijn we erg dankbaar voor deze kans. Het is een blijk van het wederzijdse vertrouwen in elkaar. Koen staat er voortaan niet meer alleen voor. Nu we als directielid mee in het bedrijf zijn gestapt, is de continuïteit verzekerd en kunnen we het studiebureau op een doordachte manier voort uitbouwen, ook in samenspraak met de overige collega’s”, zegt het duo.

Eigen sterkte

Met deze werknemersparticipatie gaat het studiebureau alvast in tegen de overheersende trend waarbij grote spelers kleine kantoren overnemen.
 
“Het gegeven dat wij geen verantwoording moeten afleggen aan externe investeerders maakt ons net sterker. We kiezen er voor om onze eigen identiteit te bewaren en onze kwaliteiten verder uit te spelen. Ons orderboekje voor de komende maanden is alvast aardig gevuld. Zo zullen we de omgevingswerken rond het nieuwe stadion van Club Brugge realiseren en staan we ook in voor de heraanleg van de Elisabethlaan in Aarschot”, vervolgt Koen Jonckheere.
 
Ook op andere vlakken blijft Studiebureau Jonckheere een voortrekker. Zo zet het kantoor al jaren sterk in op een goede werkethiek.
“De druk op onze medewerkers neemt alleen maar toe. Daarom hebben we enkele maanden geleden, samen met OVIO en onder begeleiding van professor Ignaas Devisch, het initiatief genomen om voor de sector een ethische code op te stellen”.
 
“Dat werpt meteen al zijn vruchten af, want ook Bouwunie, Vlawebo, ORI, de VVSG, het OCW en Aquafin zetten hun schouders onder het project. Samen willen we het draagvlak in de sector nu verder vergroten. Binnen ons eigen team tonen we alvast het goede voorbeeld en dat wordt unaniem positief ervaren”, besluit de zaakvoerder.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Meer artikels