Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe oproep projectvoorstellen Bouwmeester Label

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe oproep projectvoorstellen Bouwmeester Label

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.

Het Team Vlaams Bouwmeester gaat opnieuw op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil kunnen maken. Net zoals de vorige jaren gebeurt dit in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). Projectvoorstellen kunnen digitaal (PDF-formaat) ingediend worden vóór 30 september op bouwmeesterlabel@vlaanderen.be.

Vele interessante ruimtelijke onderzoeksvragen ontstaan in de dagelijkse praktijk van ontwerpers en onderzoekers, vanuit een gefundeerde intuïtie, maar vaak zonder concrete opdrachtgever, budget, timing of beleidscontacten… Het Team Vlaams Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut weten dat architecten, stedenbouwkundigen en onderzoekers net bij het begin van dergelijke potentieel beleidsrelevante initiatieven extra steun kunnen gebruiken. Zo ontstond het Bouwmeester Label, dat subsidie noch prijs is, maar een reële stimulans voor ruimtelijk onderzoek zonder opdrachtgever.
 
Het Bouwmeester Label wil een akte van vertrouwen zijn, gekoppeld aan een bescheiden startup-budget om een dossier op te bouwen, aan netwerking te doen, een concepttekst uit te werken en visualisaties te maken. Daarnaast engageert het Team Vlaams Bouwmeester zich om de gekozen projecten mee op de politieke agenda te plaatsen en worden een aantal presentaties en debatten voorzien in samenwerking met het VAi.
 
Van de inschrijvers wordt één A4-pagina ambitie verwacht, een geniale voorzet. De Vlaamse Bouwmeester en het VAi selecteren samen maximum drie laureaten. Zij krijgen elk 5.000 € (zonder btw) om hun idee voort uit te werken tot een dossier dat ze vervolgens kunnen gebruiken om het ingang te doen vinden bij beleidsmakers en de administratie. De resultaten hiervan zullen worden gepresenteerd en bediscussieerd tijdens een ontmoeting in het Atelier Bouwmeester.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk wil nieuwe school met sporthal bouwen

Genk wil nieuwe school met sporthal bouwen

De vzw Katholiek Basisonderwijs Sledderlo Genk schrijft in samenwerking met de Vlaamse Bouwmeester een studieopdracht uit voor de nieuwbouw van een school met sporthal aan de Wintergroenstraat in de woonwijk Sledderlo in Genk. Het budget wordt[…]

Universiteit Gent renoveert en herbestemt Technicum 4-gebouw

Universiteit Gent renoveert en herbestemt Technicum 4-gebouw

Twee teams strijden voor beste ontwerp Leuvense Vaartkom

Twee teams strijden voor beste ontwerp Leuvense Vaartkom

BUUR wordt deel van Sweco

BUUR wordt deel van Sweco

Meer artikels