Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe oproep projectvoorstellen Bouwmeester Label

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe oproep projectvoorstellen Bouwmeester Label

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.

Het Team Vlaams Bouwmeester gaat opnieuw op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil kunnen maken. Net zoals de vorige jaren gebeurt dit in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). Projectvoorstellen kunnen digitaal (PDF-formaat) ingediend worden vóór 30 september op bouwmeesterlabel@vlaanderen.be.

Vele interessante ruimtelijke onderzoeksvragen ontstaan in de dagelijkse praktijk van ontwerpers en onderzoekers, vanuit een gefundeerde intuïtie, maar vaak zonder concrete opdrachtgever, budget, timing of beleidscontacten… Het Team Vlaams Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut weten dat architecten, stedenbouwkundigen en onderzoekers net bij het begin van dergelijke potentieel beleidsrelevante initiatieven extra steun kunnen gebruiken. Zo ontstond het Bouwmeester Label, dat subsidie noch prijs is, maar een reële stimulans voor ruimtelijk onderzoek zonder opdrachtgever.
 
Het Bouwmeester Label wil een akte van vertrouwen zijn, gekoppeld aan een bescheiden startup-budget om een dossier op te bouwen, aan netwerking te doen, een concepttekst uit te werken en visualisaties te maken. Daarnaast engageert het Team Vlaams Bouwmeester zich om de gekozen projecten mee op de politieke agenda te plaatsen en worden een aantal presentaties en debatten voorzien in samenwerking met het VAi.
 
Van de inschrijvers wordt één A4-pagina ambitie verwacht, een geniale voorzet. De Vlaamse Bouwmeester en het VAi selecteren samen maximum drie laureaten. Zij krijgen elk 5.000 € (zonder btw) om hun idee voort uit te werken tot een dossier dat ze vervolgens kunnen gebruiken om het ingang te doen vinden bij beleidsmakers en de administratie. De resultaten hiervan zullen worden gepresenteerd en bediscussieerd tijdens een ontmoeting in het Atelier Bouwmeester.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gezocht: Strategische ontwikkelingsvisie voor Borgloon

Gezocht: Strategische ontwikkelingsvisie voor Borgloon

De stad Borgloon verwierf recent het beschermde Brigittijnenklooster, gelegen aan de straat Nieuwland. De stad wil de volledige site ‘Klooster Nieuwland’ uitbouwen tot een belangrijke socioculturele belevings- en ontmoetingsplek en[…]

19/09/2019 | ArchitectenErfgoed
Utopia is de beste bib van Vlaanderen en Brussel

Utopia is de beste bib van Vlaanderen en Brussel

Bureau Greisch staat voor 60 jaar uitmuntendheid

Bureau Greisch staat voor 60 jaar uitmuntendheid

Geen vangnet voor architecten die moeilijk aan verzekering geraken

Geen vangnet voor architecten die moeilijk aan verzekering geraken

Meer artikels