Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe normen voor boutverbindingen

Nieuwe normen voor boutverbindingen

De nieuwe Europese normen voor het ontwerp en de berekening van staalconstructies volgens EN 1090 komen met een nieuwe serie Europese normen voor niet-voorgespannen (EN 15048) en voorgespannen boutverbindingen (EN 14399).

Pgb-Europe is een Belgische groothandel gespecialiseerd in de verdeling van bevestigingsmaterialen, verankeringen en gereedschappen. Het familiebedrijf hecht veel belang aan een persoonlijke aanpak en een hoge kwaliteits- en servicegraad.

Pgb-Europe heeft een volledig assortiment op voorraad in zowel elektrolytisch verzinkte als thermisch verzinkte uitvoering die voldoen aan de norm EN 15048. Bouten en moeren moeten samen verpakt zitten in een ongeopende verpakking en het etiket is voorzien van het CE-logo en de noodzakelijke verwijzingen volgens de norm. Op de bouten staat behalve de sterkteklasse en het kopmerk 'SB' als verwijzing naar 'Structural Bolting'. De boutensets zijn verkrijgbaar uit voorraad en omvat M12 t.e.m. M36.

Pgb-Europe is sinds 2010 de exclusieve verdeler voor België van Fuchs voorgespannen boutverbindingen die voldoen aan de Europese normen EN 14399-4 en EN 14399-6 voor staalconstructies. Fuchs is een Duitse fabrikant van HV-boutensets klasse 10.9/10, thermisch verzinkt, K-klasse K1. De Fuchs HV-bouten levert pgb-Europe uit voorraad voor de maten M12 tot en met M36. Grotere afmetingen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Fuchs HV-boutensets worden bij voorkeur voorgespannen tot '0,63 fub As' met een momentsleutel of tot '0,7 fub As' via de gecombineerde methode. Buiten de voorgeschreven eisen van de Europese standaard worden extra tests door de fabrikant uitgevoerd om de veiligheid van deze bevestigingsmaterialen te kunnen garanderen.

Op elke HV-bout en HV-moer wordt tijdens de productie een identificatiecode gestampt. Elke stap wordt tijdens de productie gelogd zodat er steeds een volledige traceerbaarheid is, van afgewerkt product tot aan het ruwe materiaal. Doorheen de verschillende stappen worden sterkteproeven uitgevoerd en opgenomen in een productiecontrole-inspectierapport. Op aanvraag kan per bestelling echter nog steeds een supplementair 3.1-certificaat verkregen worden.

Lindapter

Sinds 1 oktober 2014 is pgb-Europe de officiële verdeler van Lindapter-producten in België en Luxemburg. Al meer dan 80 jaar heeft Lindapter een gerespecteerde reputatie als uitvinder en pionier op het gebied van klemsystemen voor staalconstructies. Het bedrijf levert een door onafhankelijke instituten goedgekeurd en exclusief assortiment bevestigingsmiddelen voor staalconstructies, plafonds en stalen vloeren.

Het Lindapter-assortiment bestaat uit onderstaande groepen:

Bevestigingen voor staalconstructies: De constructiestaalbevestigingen kunnen worden toegepast zonder dat op de montagelocatie boren of lassen noodzakelijk is en ze zijn geschikt voor nagenoeg elke maat/vorm staalprofiel in een breed scala toepassingen;

Bevestigingsmiddelen voor holle koker-profielen: De Hollo-Bolt elimineert de noodzaak van het aanbrengen van door-en-doorbouten of lassen bij holle constructieprofielen of andere staalconstructies die maar van één kant bereikbaar zijn. Met de Hollo-Bolt kunnen constructies snel en veilig worden opgebouwd door eenvoudig het product in voorgeboorde gaten te plaatsen en deze vervolgens met handgereedschap vast te draaien;

Systemen voor plafondbevestigingen: Ook voor plafondbevestigingen heeft Lindapter verbindingselementen die geschikt zijn voor alle gangbare profielen zoals CMF, Tata Steel, Kingspan, SMD, enz;

Ophangbevestigingen: Lindapter levert eenvoudig te monteren oplossingen voor het ophangen van installaties aan constructieve of secundaire liggers, zoals de ophanging van hvac-apparatuur, leidingen, brandbeveiliging/sprinklersystemen, verlaagde plafonds en elektrische apparatuur;

Vloerbevestigingen: Lindapter paste zijn bevestigingsconcept toe op stalen vloeren en ontwikkelde een reeks innovatieve producten die het mogelijk maken zonder boren of lassen, en daardoor snel en voordelig, traanplaat of stalen roosters te monteren. Het is niet noodzakelijk toegang te hebben tot de onderkant van de vloer, zodat dure steigers of hoogwerkers niet nodig zijn. Snelle en veilige montage vanaf de bovenkant van de vloer, vaak door slechts één monteur, waardoor de montagekosten aanzienlijk worden verlaagd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

Ninove wil site en omgeving administratief centrum herontwikkelen

Ninove wil site en omgeving administratief centrum herontwikkelen

Belgen bouwen de Tour Triangle in Parijs

Belgen bouwen de Tour Triangle in Parijs

10 miljoen € Vlaamse subsidie voor renovatie Thermae Palace Oostende

10 miljoen € Vlaamse subsidie voor renovatie Thermae Palace Oostende