Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe Motorgrader 120 biedt betere productie en lagere kosten

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe Motorgrader 120 biedt betere productie en lagere kosten

De nieuwe Motorgrader 120 van Caterpillar biedt de mogelijkheid om de machine naar de voorkeuren en toepassingen van de klant op maat te maken. De Cat C7.1-motor gebruikt 15% minder brandstof in de standaard ECO-modus. Geniet van ongekend comfort in de nieuwe cabine. Dankzij nieuwe filtertechniek bespaart de klant tot 15% in onderhoudskosten. Kies tussen een stuur/hendel of joystickbediening, tandem- of vierwielbesturing en een scala aan schaalbare technologieën voor de bediening van de grader. De compleet opnieuw ontworpen cabine combineert verbeterd zicht met grote, doorlopende achterruiten, stoelopties en een nieuw informatiedisplay.

De traditionele hendel- en stuurbediening zijn welbekend en al 45 jaar voort verfijnd. De bedieningsconsole kan worden aangepast aan de voorkeuren van de machinist. Met de mogelijkheid om automatische controleschakelaars voor de nivellering en de knoppen op de hendels te integreren, is volledige bediening binnen handbereik. Bediening met de joystick vermindert de hand- en armbewegingen tot 78%. In de joysticks zijn technologische opties geïntegreerd waarmee de beweging naadloos is. De cabine met joystick is in een hoek geplaatst zodat het blad beter zichtbaar is.

De nieuwe cabine heeft een doorlopende achterruit voor betere zichtbaarheid en kan worden uitgebreid met het Detect Vision System van Cat. Het krachtige verwarming- en koelsysteem ontvochtigt en zet de cabine onder druk, terwijl frisse lucht circuleert, stof buiten de deur wordt gehouden en de ruiten helder blijven. Onder de stoelupgrades zijn o.m. luchtvering en verwarmde of gekoelde zijsteunen die pneumatisch kunnen worden versteld. De machinegegevens worden weergegeven op de eenvoudig te lezen touchscreen- en kleurenmonitor van 10 inch (254 mm), waarmee ook de Cat Grade-technologie wordt bediend.

Nieuwe filtratiesystemen verminderen de algemene bedrijfskosten met tot 15%. Uitgebreidere filterwisselingen voor de motorolie, hydrauliek en de versnellingsbak houden de Motorgrader 120 actief op de werkplaats. Filters worden gegroepeerd, zodat preventief onderhoud snel kan worden uitgevoerd en er meer tijd is voor de volgende taak. De sperkoppeling van de cirkelaandrijving beschermt de rondselaandrijving en cirkeltanden tegen eventuele schade. Bespaar op dagelijkse smeringsvereisten en dure reparaties aan rondsel en cirkel met de optie Circle Saver. De smeernippel is eenvoudig te bereiken en te onderhouden. Bespaar 20% aan arbeidskosten met handig geplaatste slijtinzetstukken en gebruik de trekstang met bovenafstelling voor de beste strakheid en een nauwkeurige afwerking.

Schaalbare Cat Grade-technologieën bieden opties voor nivellering voor klanten met verschillende toepassingsvereisten en budgetten, maar zijn allemaal gericht op het verbeteren van de werksnelheid van machinisten en nauwkeurigheid voor verbeterde productiviteit. Cat Grade-technologieën zijn onder andere Cross Slope, Cross Slope Indicate, Digital Blade Slope Meter en de optie Voorbereid voor uitrustingsstuk, die integreert met nivelleertechnologieën. Bovendien zorgt het Stable Blade System ervoor dat de machine automatisch wordt afgeremd als de nivellering nadelig wordt beïnvloed door het stuiteren van de machine.

Het systeem voor aandrijving op alle wielen is uitgerust met een kruipmodus op de voorwielen voor een nauwkeurige nivellering. De optie met aandrijving op alle wielen zorgt voor grip en beweegbaarheid in los materiaal. Het vergrote vermogen kan ruig terrein aan voor betere productiviteit. Breid de veelzijdigheid van de machine uit met verschillende Cat-uitrustingsstukken, van rippers tot bladen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Meer artikels