Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe modulaire badkamers

Nieuwe modulaire badkamers

Steeds vaker genieten badkamerontwerpen zonder grepen de voorkeur, o.m. doordat ze de vormgeving meer centraal stellen en het meubilair 'lichter' laten ogen. De Decker stelt op Batibouw twee nieuwe modulaire badkamerseries voor: Cosmos en Scala. Kenmerkend voor Cosmos is de rechthoekige uitsparing in de kast- en ladefronten. De uitsparing is niet alleen bepalend voor het uitzicht van het meubilair. Ze vervult tegelijk een praktische rol als 'greep' om de kasten en laden te openen en te sluiten.

De finesse van de Scala-serie zit in techniek. Het openen en sluiten van de laden gebeurt door middel van de tip-on Blumotion-technologie. Dit gloednieuwe systeem van Blum combineert twee technieken: tip-on en Blumotion. Tip-on zorgt ervoor dat de lade opent met een lichte druk op het ladefront. Dankzij de Blumotion-dempingtechniek sluit de lade zacht en geruisloos, en zonder dat er kracht vereist is. De speciale sifonlade is een specifieke en slimme opbergoplossing. Aan de buitenkant merk je geen verschil met elke andere lade. Het verschil toont zich binnenin: dankzij deze lade met een uitsparing voor de afvoerbuis kan je ook de beschikbare ruimte onder de waskom benutten en gaat er geen ruimte verloren.

Het onderhoudsvriendelijke badkamermeubilair van beide series is vervaardigd van mdf-plaatmateriaal met een poederlakafwerking in negen kleuren. Door het poederlakken of poedercoaten - een elektrostatisch verfprocedé waarmee drie afwerkingslagen worden aangebracht - krijgt het plaatmateriaal een gesatineerd uitzicht en een subtiele structuur. De poederlakafwerking maakt het materiaal bovendien 100% bestendig tegen krassen en vocht, wat interessante troeven zijn voor meubilair in een vochtige badkameromgeving.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb heeft in Genk zopas de eerste symbolische steen gelegd van een fabriek met bijhorend laboratorium. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, want de bouw is al flink gevorderd. Het plechtige moment werd echter uitgesteld wegens de[…]

30/09/2020 | HoutRecyclage
Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"