Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe modulaire badkamers

Nieuwe modulaire badkamers

Steeds vaker genieten badkamerontwerpen zonder grepen de voorkeur, o.m. doordat ze de vormgeving meer centraal stellen en het meubilair 'lichter' laten ogen. De Decker stelt op Batibouw twee nieuwe modulaire badkamerseries voor: Cosmos en Scala. Kenmerkend voor Cosmos is de rechthoekige uitsparing in de kast- en ladefronten. De uitsparing is niet alleen bepalend voor het uitzicht van het meubilair. Ze vervult tegelijk een praktische rol als 'greep' om de kasten en laden te openen en te sluiten.

De finesse van de Scala-serie zit in techniek. Het openen en sluiten van de laden gebeurt door middel van de tip-on Blumotion-technologie. Dit gloednieuwe systeem van Blum combineert twee technieken: tip-on en Blumotion. Tip-on zorgt ervoor dat de lade opent met een lichte druk op het ladefront. Dankzij de Blumotion-dempingtechniek sluit de lade zacht en geruisloos, en zonder dat er kracht vereist is. De speciale sifonlade is een specifieke en slimme opbergoplossing. Aan de buitenkant merk je geen verschil met elke andere lade. Het verschil toont zich binnenin: dankzij deze lade met een uitsparing voor de afvoerbuis kan je ook de beschikbare ruimte onder de waskom benutten en gaat er geen ruimte verloren.

Het onderhoudsvriendelijke badkamermeubilair van beide series is vervaardigd van mdf-plaatmateriaal met een poederlakafwerking in negen kleuren. Door het poederlakken of poedercoaten - een elektrostatisch verfprocedé waarmee drie afwerkingslagen worden aangebracht - krijgt het plaatmateriaal een gesatineerd uitzicht en een subtiele structuur. De poederlakafwerking maakt het materiaal bovendien 100% bestendig tegen krassen en vocht, wat interessante troeven zijn voor meubilair in een vochtige badkameromgeving.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar