Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

(c) Liebherr

De nieuwe mobiele bouwkraan MK 73-3.1 is de kleinste uit de serie mobiele bouwkranen van Liebherr. Hij vervolledigt als kleinste variant het bestaande aanbod van mobiele bouwkranen. De compacte drie-asser is het antwoord op de vraag van de markt naar een kleine, compacte en wendbare mobiele bouwkraan die bijzonder snel en flexibel is in te zetten.
 
Mobiele bouwkranen zijn bij uitstek geschikt als taxikranen. Ook de MK 73-3.1 is ontworpen om bediend te worden door slechts één persoon. Deze kraan is in ongeveer 10 minuten klaar voor gebruik. Extra transporten zijn niet nodig om de MK 73-4.1 in te kunnen zetten. De elektrisch bedienbare kraan kan van stroom worden voorzien door elektriciteit op de bouwplaats of door het geïntegreerde aggregaat. Het bekende één-motor concept van Liebherr met EcoMODE maakt een veilige rit naar de bouwplaats en een economisch gebruik tijdens de inzet mogelijk.
 
De kleine mobiele bouwkraan beschikt over alle eigenschappen van zijn grote broer, de MK 88-4.1. Met een totale lengte van 13,8 m, een breedte van 2,75 m en een hoogte van 4 m is hij bijzonder compact en daardoor uitermate wendbaar. De maximale hijslast bedraagt 6 ton.

Reikwijdte

Om aan de klassieke eisen van binnenstedelijke en dichtbebouwde bouwplaatsen te voldoen was de ontwikkeling van deze nieuwe mobiele bouwkraan gericht op een grote reikwijdte: met een gieklengte van 38,5 m en met extra ballast is een maximale hijslast van 2.000 kg mogelijk. In de steile giekstand van 45° bereikt de kraan een hijshoogte van 51 m met aan de jib maximale hijslasten van 1.850 tot 2.800 kg. De ingenieurs hebben bij het ontwerp gelet op een consequent hoge maximale hijslast voor alle steile giekstanden. Drie verschillende steile giekstanden waarborgen een flexibele inzet.

Elektrisch

De MK 73-3.1 wordt op de bouwplaats, net zoals zijn grote broers, elektrisch aangedreven en kan van stroom worden voorzien door middel van bouwstroom of het interne aggregaat. Hierdoor is hij op de bouwplaats zeer geluidsarm en emissievrij. Dit maakt hem bijzonder geschikt om 's nachts of in een geluidsgevoelige omgeving te werken. Ook deze kleine mobiele bouwkraan is ontworpen voor gebruik met 63 ampère resp. 32 ampère. Een beperking van de werksnelheid is ook bij het bedrijf met 32 ampère niet het geval.

Uitrusting

Net zoals bij de andere mobiele bouwkranen uit de serie wordt de kraanmachinist door allerlei hulpsystemen ondersteund. Dit zijn met name de traploos verstelbare liftcabine en moderne camerasystemen – de last en de onderwagen zijn op deze manier altijd in het zicht. Hulpsystemen zoals het fijnpositioneringssysteem Micromove zorgen voor nauwkeurig werken met de last. Het gebruik van de kraan op bijzonder krappe bouwplaatsen wordt mogelijk gemaakt door de vijf stuurprogramma's met actieve achterasbesturing en de variabele afstempeling.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Infrabel heeft onlangs 18 nieuwe werktuigen besteld. Infrabel heeft deze opdrachten gegund aan de Belgische bedrijven CML Industries en Daxi NV. De innovatieve werktuigen bieden zowel inzake ergonomie als veiligheid heel wat voordelen. Elk jaar[…]

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Meer artikels