Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe leidingen verhogen betrouwbaarheid riolering

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe leidingen verhogen betrouwbaarheid riolering

Deze maand introduceert Dyka zijn vernieuwde PP-leidingassortiment Solydo. Dit leidingsysteem is net als de standaard pvc-leidingen tot 30% sneller te installeren dan traditionele rioolbuizen. Bovendien zijn ze dankzij hun hoge impact- en schokresistentie ideaal voor aanleg in gebieden met grote en zware verkeersdrukte. Het systeem is geschikt voor alle grondsamenstellingen, van klei tot zandgrond. De Solydo PP-HM-buizen bevatten tevens een compleet hulpstukkenassortiment.

De operationele voordelen van Solydo in vergelijking met traditionele buizen van starre materialen zijn volgens Dyka overduidelijk. Zo kunnen per vrachtwagen meer buizen vervoerd worden en is een kraan op de bouwwerf overbodig aangezien buizen en putten eenvoudig handmatig te plaatsen zijn. Tel daarbij het aanbod hulpstukken met onder andere een universele afdichtingsring en het operationele plaatje van Solydo wordt erg voordelig. Bovendien is het materiaal erg sterk en is de kans op lekkage daardoor minimaal, een belangrijk argument voor steden en gemeenten.“Met Solydo bieden we de rioolbeheerders en gemeenten de mogelijkheid om meer te doen met hun budgetten. Momenteel zien we dat deze groep voornamelijk kiest voor traditionele materialen zoals grès of beton. We hopen daarin verandering te brengen met dit sterke assortiment. In de ons omringende landen zien we alleszins een veel hoger cijfer aan kunststof rioleringsbuizen. We hopen dat nu ook de Belgische markt volgt”, aldus Ludo Secretin, commercieel directeur bij Dyka.

Het Solydo-assortiment heeft voorts een hoge impact- en schokresistentie, dit zowel tijdens als na de installatie. Ook de weerstand tegen dynamische lasten zal het volgens Dyka tot een geliefd materiaal voor aannemers maken. Er werd daarnaast veel aandacht besteed aan de efficiëntie en het gebruiksgemak van het assortiment.Door gemofte buizen te leveren sparen aannemers veel tijd uit op de bouwplaats. De ‘one-seal-fits-all’ afdichtingsring garandeert universele toepasbaarheid in alle situaties. Ook de temperatuurresistentie maakt van Solydo een slimme keuze, want in tegenstelling tot andere materialen is het bij beperkte vriestemperaturen wel nog steeds verwerkbaar.

“We focussen ook graag op de betrouwbaarheid na installatie: bij een riolering met Solydo doen zich 75% minder defecten voor dan bij grès of beton. Finaal biedt Solydo een significant tijdsvoordeel bij de installatie ten opzichte van starre materialen. PP is als materiaal namelijk 90% lichter dan beton en de plaatsing gebeurt 30% sneller. Een win-win voor zowel de aannemer, de gemeente als de handelszaken want de straten blijven daardoor minder lang opgebroken”, besluit aldus Ludo Secretin.Dyka produceert kunststof leidingsystemen die onder meer worden gebruikt in rioleringssystemen (binnen en buiten), regenwater-afvoersystemen, systemen voor  infiltratie en buffering van regenwater, drainagesystemen, drinkwaterleidingen, gasleidingen en data- en telecomleidingen. Dyka België maakt deel uit van de businessunit Dyka Group van Tessenderlo Group, met moderne productievestigingen in Steenwijk en ‘s Gravendeel (Nederland), Overpelt (België), Sainte-Austreberthe (Frankrijk), Jelcz-Lakowice (Polen), Aichach (Duitsland) en Vadna (Hongarije).
 

Een vergelijkend filmpje over de aanleg van beton en kunststof

 

Een filmpje met een valtest van grès en Solydo PP
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) werden vorige maand 27.263 vacatures rechtstreeks gemeld in het normale economisch circuit in Vlaanderen, dus zonder uitzendopdrachten. Dat is 3,5% minder dan in juli 2021.[…]

11/08/2022 | vacatures
Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Meer artikels