Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe Komatsu-bulldozer van 20-25 ton

Komatsu Europe International bracht zopas een nieuwe rupsbulldozer op de markt, de D65-18, die leverbaar is in de drie configuraties EX, WX en PX. Hij wordt aangedreven door een Komatsu EU Stage IV-motor met een vermogen van 164 kW (223 pk) en voldoet daarmee aan de recentste emissienormen. Met een groter energierendement en verhoogde productiviteit in combinatie met de bekende betrouwbaarheid is hij zeer geschikt voor grondverzet.

De D65-18 is uitgerust met een Sigmadozerblad met een capaciteit van 5,61 m³ of 5,90 m³. Dit verbetert de productiviteit met 15% t.o.v. een klassiek semi-U blad, dankzij de verbeterde penetratie en de 'pitch'-functie die een perfect vlak blad biedt voor optimale afwerkingsresultaten. Daarnaast is ook een blad met zes rechte Power Angle Tilt-standen leverbaar op elk model.

Voorts dragen ook de nieuwe, automatische transmissie en de lock-up van de koppelomvormer bij tot de prestaties van de nieuwe D65-18. De koppelomvormer kan, volgens de behoefte, al of niet vergrendeld worden en biedt zo een permanente beheersing van het motorvermogen. Tegelijk is het brandstofverbruik met 10% teruggeschroefd dankzij de blokkering van de koppelomvormer en de slipbeheersing.

Onderhoudsvriendelijk

Net zoals alle Komatsu-machines van de nieuwe generatie is ook de D65-18 uitgerust met de meest recente Komtrax-technologie, die informatie over de machine doorstuurt naar een beveiligde website. Daarnaast geniet deze bulldozer de ondersteuning van het Komatsu Care-onderhoudsprogramma voor nieuwe Komatsu EU Stage IV-motoren gedurende de eerste drie jaar of 2.000 werkuren. Bovendien is hij uitgerust met het door Komatsu ontwikkelde Parallel Link Undercarriage System of PLUS met parallelle schakels voor rupskettingen. Dit systeem is compatibel met alle machinetoepassingen, is onderhoudsvriendelijk en verlengt de levensduur van de kettingen met 50 tot 100%, terwijl de onderhouds- en herstellingskosten afnemen. - RH

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen