Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe kleine stootdempers optimaal bestand tegen agressieve vloeistoffen

Gerelateerde onderwerpen :

Nieuwe kleine stootdempers optimaal bestand tegen agressieve vloeistoffen

Er komt een verbeterde versie van de kleine stootdempers uit de Protection-serie van ACE Stoßdämpfer GmbH op de markt. De speciaal voor zware productieomstandigheden ontwikkelde PMCN-serie is nu uitgerust met beschermkappen van thermoplastisch polyurethaan (tpu). Deze beschermkap, in de vorm van een vouwbalg, voorkomt dat agressieve substanties in de afdichting van de kleine stootdemper terechtkomen.

De verbeterde bescherming is te danken aan de buigzaamheid van de tpu-kunststof en de verminderde stootgevoeligheid van dit materiaal. Door het lichte maar stevige materiaal is bovendien een extra interne retourveer niet nodig. Dit leidt tot een hogere standtijd.

In tegenstelling tot de oude vouwbalg, die uit teflon bestond, wordt de nieuwe uitvoering niet meer verlijmd maar geklemd. Dit maakt de dempers nog minder kwetsbaar. Agressieve snij-, smeer- en schoonmaakmiddelen krijgen hierdoor geen kans om de stootdemper binnen te dringen en zich met de hydraulische olie te vermengen.

Hermetisch afgesloten

Bij andere oplossingen leidt een teveel aan vloeistof al snel tot uitval, maar met deze oplossing blijft de dempingsfunctie van de ACE-stootdemper intact. Bovendien is de kleine stootdemper onderhoudsvrij en inbouwklaar. De rolmembranen in de stootdemper worden door de kappen van themoplastisch polyurethaan hermetisch van de buitenomgeving afgesloten. Ze houden het machineonderdeel gesloten, zodat deze slag voor slag doen waarvoor ze bedoeld zijn: massa’s betrouwbaar tot stilstand brengen. 

De dichte kleine stootdempers met de rolmembraantechniek van ACE bereiken maximale standtijden van miljoenen slagen. Conventioneel vervaardigde kleine stootdempers met een statische o-ring, dynamische dichting, retourveer en absorber als reservoir voor de olie bereiken deze standtijden normaliter niet. Om de stootdemper zo breed mogelijk te kunnen inzetten is de nieuwe PMCN-serie verkrijgbaar in de draaddiktes M14 tot M25, met een demperslag van 12,5 tot 25,4 mm en een energieopname van 20 tot 136 Nm/slag. Zoals gebruikelijk bij ACE is de demper ook leverbaar in roestvrij staal en heeft hij een een aantrekkelijk design. Gebruikers die met agressieve vloeistoffen werken, kunnen dan ook volop profiteren van deze duurzame stootdemper.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

Meer dossierstukken online op omgevingsloket

De meeste dossierstukken die te maken hebben met het openbaar onderzoek over een omgevingsvergunning zullen vanaf half mei online te vinden zijn. Die ingreep gebeurt om zoveel mogelijk te vermijden dat documenten die al digitaal beschikbaar[…]

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Besix boekt topresultaten, maar verwacht tragere groei

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Zijn de zakengeheimen in uw offerte goed beschermd?

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Meer artikels