Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe kantoren en productie-atelier voor Babo in Brugge

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe kantoren en productie-atelier voor Babo in Brugge

Aannemer Babo uit Brugge is gestart met de renovatie van zijn vestiging aan de Peter Benoitlaan in Brugge. De gebouwen, die dateren uit de jaren ’50 van de vorige eeuw, zullen grondig worden opgeknapt en herschikt. Er komen nieuwe kantoren, een modern productie-atelier en een bedrijfsruimte voor ambachtelijke ondernemers.
“Als we op schema blijven, kunnen we eind dit jaar de nieuwe vestiging in gebruik nemen”, vertellen Mathias en Thomas Van Vlaenderen, de zaakvoerders van Babo, dat gespecialiseerd is in totaalrenovaties en interieurbouw.
 
De geschiedenis van Babo gaat terug tot 1922, toen Maurice D’hondt een aannemingsbedrijf oprichtte. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg onder leiding van zijn zoon en zijn kleinkinderen de Brugsche Algemene Bouwonderneming vorm. In die naoorlogse periode kende het bedrijf een enorme groei en werden een aantal opmerkelijke projecten gerealiseerd, zoals het gerechtsgebouw en de stedelijke bibliotheek De Biekorf in Brugge.
 
Intussen is met Mathias en Thomas Van Vlaenderen de vierde generatie aan de slag. Zij leggen zich toe op renovatie- en interieurprojecten voor particulieren en bedrijven, met uniek maatmeubilair en schrijnwerk. De voorbije jaren investeerde Babo ook fors in nieuwe machines en technologie. Maar toen brak de coronacrisis uit. 
 
“Heel wat projecten hebben vorig jaar vertraging opgelopen. De schade hebben we intussen ingehaald en nu is de tijd rijp om onze eigen infrastructuur onder handen te nemen. Het energieverbruik in ons huidig gebouw is momenteel te hoog. We willen een nieuw atelier en kantoren die voldoen aan de recentste energienormen. We kiezen daarom voor duurzame technieken, een goede isolatie en zonnepanelen”, legt Mathias Van Vlaenderen uit.

2 miljoen €

De familie pompt ruim 2 miljoen € in zijn vernieuwde vestiging. “De oude betoncentrale wordt afgebroken en de schrijnwerkerij verhuist naar de achtergelegen loodsen, die momenteel leegstaan. De absolute blikvanger van het project wordt de binnentuin, een ontmoetingsplaats die voor natuurlijke lichtinval in de schrijnwerkerij zal zorgen. We werken hiervoor samen met het Brugse architectenbureau Dertien 12”, licht Thomas toe.
 
Ook de bedrijfsruimte vooraan zal een facelift en een nieuwe functie krijgen. “We willen een multifunctionele ruimte creëren, waar plaats is voor één grote of meer kleine ondernemingen. In een ideaal scenario wordt het een coworkingspace voor ambachtelijke productieberoepen. Ze zouden dan een mooie aanvulling vormen voor onze activiteiten. Maar we staan natuurlijk open voor alle ideeën”, zeggen de zaakvoerders.
 
Babo is van plan om de werken voor een groot deel zelf uit te voeren, aangezien het daarvoor alle expertise in huis heeft. Als alles naar wens verloopt, zullen eind dit jaar de nieuwe kantoren en de schrijnwerkerij in gebruik worden genomen. “Onze kantoren zullen een pak ruimer zijn en dat is nodig om een groei op de particuliere en bedrijfsmarkt te realiseren. We gaan resoluut voor kwaliteitsvolle totaalprojecten waarbij we onze jarenlange opgebouwde expertise in de verf kunnen zetten”, besluit Mathias Van Vlaenderen.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

“In vergelijking met andere sectoren hinkt de productiviteit in de bouwsector al jaren achterop. De druk op de marges en een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten zijn in onze sector al een realiteit en maken het steeds moeilijker om[…]

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Nelissen wint Ambiorixprijs

Nelissen wint Ambiorixprijs

Meer artikels