Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe investeringsronde voor Vlaamse scholen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe investeringsronde voor Vlaamse scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde in de laatste maand van het voorbije schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna 32 miljoen € in zowat 100 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. In totaal zullen met enkel de nieuwbouwprojecten 12.000 leerlingen gebruik kunnen maken van gloednieuwe schoolinfrastructuur.
Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerde onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard € extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard € staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden in vooral het secundaire onderwijs moet ledigen.
 
In Oudenaarde renoveren Bernardusscholen 4 en 5 met 2.5 miljoen € een aangekocht pand in functie van de noden van het domein ‘Welzijn en Zorg’. Vrije Basisschool Sint Alena in het Vlaams-Brabantse Itterbeek bouwt met 2,4 miljoen € een nieuwe school voor 222 leerlingen met vier kleuterklassen en zes lagere schoolklassen met polyvalente zaal, administratieve ruimtes, open en overdekte speelplaats, fietsenberging, parking en andere omgevingsaanleg.
 
Het Montfortaans Seminarie in Rotselaar plaatst met 2,3 miljoen € een nieuwe sportzaal, opsplitsbaar in drie units, met bergruimte, kleedkamers, sanitair, ehbo-lokaal, aanleg parking en buitensportveld voor 900 leerlingen.
 
In Antwerpen ontvangt het Centrum voor Volwassenenonderwijs KISP 2,1 miljoen € voor de aankoop van een kantoor/schoolgebouw. 376 leerlingen en cursisten kunnen gebruik maken van deze extra infrastructuur. Vrije Basisschool Prizma - Sint-Pieter in Izegem kan rekenen op 1,9 € miljoen voor het slopen van een bestaand gebouw en het optrekken van een nieuw schoolgebouw met vier klassen, refter en sportzaal voor 259 leerlingen. Ook de renovatie van de vleugel van het hoofdgebouw voor administratieve functies en extra klaslokaal,  het maken van een doorsteek langs de straat i.f.v de brandveiligheid en toegankelijkheid en de heraanleg van de speelplaats en groenaanleg behoren tot het bouwprogramma.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Het living lab op het Thor Park in Genk, opgebouwd uit energie-innovaties geleid door EnergyVille, stelde zopas ambitieuze uitbreidingsplannen voor. oPEN Thor is de naam van een testsite die naast het wetenschaps- en bedrijvenpark van 100 ha ook[…]

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Meer artikels