Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Gerelateerde onderwerpen :

,
Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Het bedrijf Feelds uit Waregem, gespecialiseerd in hoogkwalitatief kunstgras, gaat in zee met drie nieuwe investeerders. Manu Tuytens, Marc Verleyen en Walter Mastelinck vervoegen de raad van bestuur en brengen naast een kapitaalinjectie een stevige portie kennis en ervaring mee. Werner Goemaere, oprichter en managing director van de West-Vlaamse onderneming, wil hiermee zijn commerciële groei en internationale expansie ondersteunen.
“Ons bedrijf zit middenin een groeispurt. Die willen we kracht bijzetten door extra expertise in huis te halen. Met de intrede van deze drie nieuwe partners komt er heel wat nieuwe kennis aan boord, zowel strategisch als operationeel”, vertelt Werner Goemaere van Feelds.
 
Werner Goemaere heeft meer dan 20 jaar ervaring in de textielsector en richtte Feelds op in 2016. De inderneming is actief in 27 landen binnen en buiten Europa en richt zich als high-end leverancier naar een hoger marktsegment dat op zoek gaat naar kwaliteit en duurzaamheid.
 
Feelds levert kunstgrasoplossingen aan de ‘leisure & landscaping’-markt. “Onze focus ligt op residentiële en vrijetijdsprojecten, zowel voor de zakelijke als de particuliere markt. Dat gaat van privétuinen, tuinen van scholen en speeltuinen, tot omgevingsgroen voor hotels en bedrijven in binnen- en buitenland. Met deze kapitaalverhoging willen we onze internationale expansie een versnelling hoger schakelen. De extra financiële middelen worden gebruikt om ons salesteam uit te  breiden, maar we blijven ook inzetten op productinnovatie”, aldus Goemaere.
 
De bedrijfsleider benadrukt dat de nieuwe investeerders omwille van hun vakbekwaamheid een grote meerwaarde zullen zijn voor het bedrijf. Zo is Marc Verleyen, met meer dan 30 jaar ervaring in talrijke managementfuncties in de sector, een gevestigde waarde in de textielwereld. Walter Mastelinck is een ervaren ondernemer die al heel wat bedrijven in hun groeifase heeft bijgestaan op strategisch vlak. Ook Manu Tuytens brengt als mede-eigenaar van Concordia Textiles heel wat kennis mee.
 
Marc Verleyen ziet de aanleg van duurzame artificiële grasmatten de komende jaren nog meer aan belang winnen. “Kunstgras wint steeds meer terrein van natuurlijk gras en met reden. Het vergt minder onderhoud en is resistenter bij intens gebruik, wat interessant is voor zowel jonge gezinnen met drukke weekends als de oudere generatie die geen groot grasveld meer wil onderhouden”, zegt Verleyen.
 
“Met de klimaatopwarming, de daaruit volgende droogtes, het vele noodzakelijke sproeien en het waterverlies dat daarmee gepaard gaat, wordt het steeds duidelijker dat kunstgras een mooi alternatief biedt. Daarnaast is het de ideale oplossing voor plekken waar geen natuurlijk gras kan groeien”, legt Verleyen uit.
 
“De kunstgrassector heeft inderdaad nog heel wat groeipotentieel in zich en we geloven in het verhaal van Feelds. Het bedrijf biedt een kwalitatief en hoogwaardig product aan een hoger marktsegment via een uitgekiend wereldwijd dealernetwerk. De gecombineerde ervaring van het team bestaat vooral uit het begrijpen van de markt, een uitgebreide productkennis en weten hoe snel te ageren. Daarbij komt Werner’s ervaring in de sector”, vullen Manu Tuytens en Walter Mastelinck aan.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Publireportage

Huurland zet in op elektrificatie van de huurvloot.

Bij Huurland geloven we sterk dat elektrische machines de toekomst zijn. Zeker in het domein van het grondverzet ligt er nog een grote uitdaging, eentje die wij graag aannemen. De elektrische kniklader Giant G2200 E is een perfecte aanvulling[…]

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Publireportage

Off-site en prefabricage: de manier om duurzamer, sneller, flexibeler en efficiënter te (ver)bouwen

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Meer artikels