Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

(c) Caterpillar

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische versnellingsbak met 4 versnellingen biedt een optimaal brandstof- en dozerrendement, en bedieningsgemak. 
 

 

Met 197 kW (265 pk) en een bedrijfsgewicht van 29.776 kg (65.644 lbs) vervangt de nieuwe D7 dozer de D7E. De nieuwe dozer verplaatst tot 8% meer materiaal per uur dan de D7E, met ongeveer 6% meer gewicht en 12% meer pk's. De capaciteit van het blad is met 10% vergroot en de onderwagen met verhoogde tandwielen zorgt voor een beter rijgedrag en een betere balans, evenals een grotere penetratiekracht.

Net als de D6 en D8T wordt de nieuwe D7 aangedreven door een volautomatische transmissie met vier versnellingen. De soepel schakelende transmissie past zich continu aan voor maximale efficiëntie en vermogen naar de grond zonder extra tussenkomst van de machinist.

De D7 is verkrijgbaar in standaardconfiguraties of configuraties met lage gronddruk (LGP), met een verscheidenheid aan blad- en rupsplaten om de machine te optimaliseren voor de beoogde toepassing.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Infrabel heeft onlangs 18 nieuwe werktuigen besteld. Infrabel heeft deze opdrachten gegund aan de Belgische bedrijven CML Industries en Daxi NV. De innovatieve werktuigen bieden zowel inzake ergonomie als veiligheid heel wat voordelen. Elk jaar[…]

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Meer artikels