Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Nieuwe generatie koelers op de markt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Nieuwe generatie koelers op de markt

Onder de naam Blue e+ brengt Rittal een compleet nieuwe generatie koelers op de markt die naast de duidelijk hogere energie-efficiëntie tegenover de bestaande koeloplossingen uitmunten inzake flexibiliteit, veiligheid en handling.

Om de energie-efficiëntie aanzienlijk te verhogen wordt gebruik gemaakt van een innovatief gepatenteerd hybrideprocedé. Dit werkt met een combinatie van een compressor en een ‘heat pipe’ die voor passieve koeling zorgt. De compressor treedt pas in werking wanneer de passieve koeling niet meer toereikend is. Hierdoor daalt het energieverbruik aanzienlijk in vergelijking met dat van een traditionele oplossing. Door de hoge energie-efficiëntie van de nieuwe koelers zijn volgens de eerste testresultaten besparingen tot 75% mogelijk.

Compatibel 

Het gepatenteerde meerspanningsvermogen zorgt ervoor dat alle apparaten compatibel zijn met de wereldwijd gebruikelijke netten. Het mogelijke bereik voor de voedingsspanningen gaat van 110 V (één fase) tot 480 V (drie fasen) bij netfrequenties van 50 Hz of 60 Hz.

Thermal Stress

Dankzij de constant geregelde koeling vervalt voor alle componenten in de schakelkast de ‘Thermal Stress’. Constante temperatuurschommelingen zoals bij een klassieke on/off-regeling behoren tot het verleden. Daardoor verhoogt zowel de levensduur van de koelcomponenten als die van de schakelkastcomponenten. In zijn geheel levert dat een hogere procesveiligheid op. De Blue e+-toestellen dekken een vermogensbereik tot 6.000 Watt (voordien maximum 4.000 Watt) en zijn geschikt voor toepassing bij temperaturen van - 30° tot + 60° Celsius.

Het nieuwe grafische aanraakdisplay biedt in één oogopslag alle relevante informatie. Standaard communicatiepoorten zorgen voor een eenvoudige verbinding met de productiemachines. Bovendien maken verschillende protocollen (CAN-bus, Modbus TCP, …) een real time datatransfer mogelijk via het Controller Area Network of de Ethernet-poort. De NFC-poort (Near Field Communication) zorgt voor een eenvoudige parametrisatie van verschillende toestellen via een NFC-compatibele smartphone.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Wetenschappers ontwikkelen slimme muur

Video

Wetenschappers ontwikkelen slimme muur

Amerikaanse wetenschappers hebben een manier ontdekt om muren slim te maken met behulp van geleidende verf. De slimme muur kan werken als een aanraakpaneel of als een elektromagnetische sensor die reageert op elektronische apparaten. De Wall++[…]

08/11/2018 | NieuwighedenDigitaal
3D-betonprinter maakt brug

3D-betonprinter maakt brug

Sloop- en heropbouw­korting overal in Vlaanderen

Sloop- en heropbouw­korting overal in Vlaanderen

Vlaamse regering maakt extra geld vrij

Vlaamse regering maakt extra geld vrij

Meer artikels